Encyclopedia Britannica (carte)

Enciclopedia pentru elevi, clasele V-VIII, volumul A, Editura Corint Junior.


Enciclopedia le promite cititorilor sai o adevarata calatorie initiatica in tainele naturii si ale civilizatiei umane.

Bazandu-se pe lucrarea Britannica Student Encyclopedia, publicata in limba engleza de Encyclopedia Britannica, editia in limba romana adauga in cuprinsul sau numeroase articole specifice spatiului geografic, istoric si cultural romanesc, toate informatiile fiind supervizate de reputati specialisti romani din domeniile respective.

Destinata in general unui public larg de tineri cititori, Enciclopedia pentru elevi are in acelasi timp menirea sa sprijine educatia elevilor din clasele V-VIII.

stfel, lucrarea constituie o nepretuita sursa de informare privind numeroase subiecte de cultura generala prevazute de programa scolara si de lecturile suplimentare care le sunt recomandate elevilor din ciclul gimnazial.

Cele peste 200 de articole din volumul intai – litera A – ofera date semnificative despre continente si tari, mari si oceane, fenomene ale naturii, animale si plante, evenimente istorice, personalitati din domeniile literaturii, stiintei, artelor plastice si muzicii, precum si diverse notiuni de ordin general.

Textele sunt insotite de numeroase harti detaliate si tabele sintetice, fotografii elocvente, cronologii, grafice sugestive, precum si de scurte rubrici de curiozitati in care sunt subliniate diverse detalii insolite din diferite domenii.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Mini-cultura