Epidemie de rujeolă în România, din cauza nevaccinării

Ministerul Sănătății anunță că în România se înregistrează la ora actuală o epidemie de rujeolă, din cauză că părinții au început să refuze să-și vaccineze copiii, dar și din cauza faptului că în unele zone din țară vaccinul nu se găsește.

Conform Mediafax, în primele opt luni ale acestui an, în țara noastră s-au înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă, în 23 de județe, iar 3 copii au murit.

Comparativ cu anul trecut, creșterea numărului de cazuri este alarmantă, ținând cont de faptul că în 2015 au fost înregistrate doar 7 cazuri și niciun deces.

Cauzele pentru care părinții nu-și mai vaccinează copiii sunt, în principal, controversele legate de efectele vaccinurilor și faptul că în ultimii ani au existat probleme cu aprovizionarea de vaccinuri, în unele zone din țară acestea fiind încă de negăsit.

Ministerului Sănătății le transmite tuturor părinților să respecte calendarul de vaccinare pentru sănătatea copiilor.

Care sunt simptomele de rujeolă

1. Febra. Este primul simptom care apare. De obicei, rujeola incepe cu febră mare, care se instalează brusc (aproximativ 39 de grade).

2. Eruptie cutanata. Când febra începe să cedeze, apare de obicei și erupția cutanată – multe pete mici, de culoare roz. Unele pete pot avea în jur o margine albicioasă. De obicei apar întâi pe piept, spate și abdomen. Pot să ajungă și la față și membre. Erupția nu provoacă mâncărimi și poate dura de la câteva ore până la câteva zile.

Alte simptome posibile:

– Diaree ușoară
– Lipsa poftei de mâncare
– Pleoape umflate
– Dureri în gât
– Tuse
– Secreții nazale
– Ganglioni umflați.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau