Esentiale in sarcina

Stim deja ca vitaminele au un rol important in alimentatia noastra, in general, si cu atat mai mult pe perioada sarcinii. Ceea ce stim mai putin este ca nu toate vitaminele prenatale sunt la fel.


Compozitia, calitatea ingredientelor, procentajul acestora si, desigur, abilitatea organismului nostru de a procesa toate acele ingrediente fac diferenta intre produse.

In momentul in care esti insarcinata, medicul iti va recomanda, probabil, un produs anume. Chiar si asa, trebuie sa stii ca vitaminele prenatale trebuie sa contina cel putin urmatoarele ingrediente: acid folic, vitaminele A, C, D, E, complexul de vitamine B, calciu, DHA, fier, seleniu, magneziu, zinc, iod.

Unele produse mai contin si coenzima Q10, cupru, biotina sau ghimbir, care este foarte eficient in diminuarea senzatiei de greata. Fiecare dintre aceste ingrediente joaca un rol esential in dezvoltarea normala a fatului si in asigurarea unei evolutii bune a sarcinii si din punct de vedere al sanatatii mamei.

Acidul folic previne anomaliile la nivelul creierului si coloanei vertebrale si reduce riscul defectelor congenitale. Calciul ajuta la buna functionare a sistemelor muscular, circulator, nervos si la dezvoltarea oaselor fatului; fierul sustine cresterea fluxului sanguin, previne anemia mamei si reduce riscul de nastere prematura sau greutate mica la nastere.

Citeste continuarea in revista BABY editia lunii mai.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista