Este bine sau rau sa te dezbraci in fata copilului tau?

In unele familii, e ceva obisnuit ca parintii sa faca baie cu copiii, fie ca pentru ca cel mic sa se simta mai relaxat, fie din motive practice, pentru a scurta timpul. Unii parinti se tem ca psihicul celor mici poate fi afectat, asa ca aleg sa nu se expuna in fata copiilor lor.

Indiferent daca alegi sau nu sa faci baie sau sa te dezbraci in fata copilului tau, chestiunea este extrem de controversata.
Unii experti sustin ca acest tip de expunere poate crea probleme sexuale sau poate afecta decenta copilului. Pe de alta parte, altii spun ca este cel mai bun mod in care copilul poate invata despre corpul uman intr-un mediu sigur.

Este bine sau este rau sa te dezbraci in fata copilului tau?

In concluzie, este bine sau rau sa te dezbraci in fata copilului tau? Conform unor medici pediatrii, poate fi si bine, si rau. Mai exact, daca te face sa te simti incomod sa te dezbraci in fata copilului de 4-5 ani, si simti ca si pe el l-ar face sa se simta la fel, nu face asta.
Daca insa nu va face pe niciunul dintre voi sa va simtiti nepotrivit, o poti face. Oricum ar fi, important e ca cel mic sa invete despre decenta si respect, indiferent daca alegi sau nu sa faci baie cu ei.

Cum stii ca cel mic se simte incomod

Ia seama la nevoia de independenta si intimitate a copilului tau. Daca inchid sau incuie usa cand se duc la baie sau in dormitor sa se schimbe.
Daca acest lucru se intampla, respecta dorinta copilului la intimitate si invata-l despre cum nu trebuie sa se rusineze de corpul sau in alta circumstanta.
Cand cei mici au intre 2 si 5 ani, ei devin extrem de curiosi legat de corpul uman si pun intrebari ce pot fi incomode. Creaza un mediu in care copilul sa nu se sfiasca sa-ti puna intrebari despre corpul lor sau al altora. Invata-l despre intimitate si decenta intr-un limbaj in care el sa inteleaga cele doua concepte.

Poate tine mai mult de gen

O bloggerita povesteste abordarea unei mame pe aceasta problema: „Pe masura ce copiii nostri cresc, eu incerc sa fiu mai discreta in fata fiului nostru, iar sotul meu incearca sa fie discret in fata fiicelor noastre”.
Daca cel mic incepe sa te intrebe despre diferentele dintre corpul lui si al tau, spune-i intotdeauna adevarul, clar si concis. Incearca sa gestionezi situatia intr-un mod potrivit varstei, dar sa ii explici intr-un mod care sa nu il faca sa se simta stanjenit.

Sursa articol: familyshare.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie