Ești însărcinată pentru prima dată și vrei să te bucuri de fiecare clipă din plin? Iată ce informații trebuie să știi!

Femeile care urmează să devină în curând mămici, în majoritatea cazurilor, își petrec o mare parte din timp documentându-se despre ce trebuie să facă în cele 9 luni astfel încât să-și mențină bebelușul sănătos și, desigur, despre cum să treacă mai ușor prin fiecare situație cu care se va confrunta. Așadar, dacă aștepți pe lume primul tău bebeluș, iar îngrijorările nu încetează să apară, nu-ți face griji! Este perfect normal, având în vedere că te confrunți pentru prima dată cu o responsabilitate complet diferită față de cele de până acum. Citește acest articol pentru a descoperi ce informații trebuie să cunoști încă din primele luni de sarcină pentru a te bucura de o experiență cât mai plăcută!

Iată ce informații este bine să cunoști dacă vei avea în curând un bebeluș și vrei să profiți la maximum de fiecare moment:

  1. Creează-ți o dietă echilibrată

Una dintre cele mai bune măsuri pe care le poți lua, pentru început, pentru a fi o mămică de nota 10, este să mănânci cât mai sănătos. Conform specialiștilor din domeniu, o nutriție echilibrată te va ajuta să faci față mai bine perioadei prin care treci. Spre exemplu, cafeaua este un aliment care are efecte secundare negative atât asupra ta, cât și a bebelușului. Ritmul cardiac accelerat și tensiunea arterială crescută sunt doar cateva dintre acestea. Mai mult decât atât, în unele cazuri chiar există posibilitatea unui avort spontan. De aceea, este bine să eviți orice conține cafeină și să înlocuiești acest aliment cu variante mai sănătoase, precum ceaiurile de plante. Așadar, în mod ideal, ar trebui să consumi fructe, legume, carne, ouă și alte alimente sănătoase, dar și să administrezi un complex de vitamine prenatale, precum Femosun de pe helpnet.ro, pentru a beneficia de toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie în timpul sarcinii. Desigur, este recomandat întotdeauna ca înainte să încerci un nou produs să ceri și părerea medicului, pentru ca atât tu, cât și bebelușul tău să fiți în siguranță.

  1. Dormi cât mai mult

Având în vedere modificările hormonale prin care treci, este normal să resimți anumite schimbări în ceea ce privește nivelul tău de energie și nu numai. De aceea, este esențial să dormi cât mai mult, astfel încât corpul tău să se poată odihni corespunzător. Spre exemplu, somnul de după-amiază este benefic pentru a-ți reîncărca bateriile. Nu uita să profiți cât mai mult de clipele acestea, în care ai șansa de a te odihni, deoarece când bebelușul va veni pe lume, lucrurile se vor schimba puțin, iar acesta va deveni prioritatea ta numărul unu.

  1. Achiziționează-ți produsele care îți vor face sarcina mai ușoară

În prezent, există o mulțime de produse disponibile pe piață cu scopul de a ajuta mămicile din toate colțurile lumii să treacă mai ușor peste această etapă, care, de altfel, este una dintre cele mai frumoase din viața unei femei. Pernele pentru gravide, hainele de maternitate confortabile, remediile pentru grețurile matinale și sutienele de susținere sunt doar câteva dintre articolele care, cu siguranță, te vor ajuta să treci mai bine prin această perioadă din viața ta și, mai mult, care te vor ajuta să te bucuri de fiecare clipă. Dacă dorești, poți încă din trimestrul 1 să citești diferite cărți de parenting, pentru a descoperi ușor un nou subiect.

În concluzie, fiindcă este o experiență complet nouă pentru tine, trebuie să știi încă din primele luni de sarcină câteva aspecte esențiale pentru a parcurge fiecare trimestru cu brio. Ia în considerare informațiile din acest articol și bucură-te de fiecare etapă a călătoriei tale! 

Sursă foto: Unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton