Extra-ingrijire pentru pielea bebelusului

In primele luni de viata, nu te astepta ca bebe sa aiba pielea catifelata. Cei mai multi dintre bebelusi prezinta pe fata niste bubite albicioase, cauzate de excesul de sebum.

Nu cumva sa incerci sa le „storci” conform obiceiului pe care-l avem noi, fetele…Acneea infantila este, de asemenea, des intalnita in randul bebelusilor, insa nu constituie neaparat un motiv de ingrijorare: hormonii sunt de vina, dar nu ai bebelusului, ci ai mamei – reziduurile hormonale circula inca in sistemului nou-nascutului.

O alta problema frecventa o reprezinta iritatia cauzata de supraincalzire. Cele mai multe dintre mamici exagereaza cu straturile de haine – asta cauzeaza sufocarea pielii bebelusului si, ca atare, aparitia eczemelor.

Tine cont de faptul ca cel mic trebuie imbracat la fel ca un adult, cel mult cu un strat in plus fata de ce purtati voi – dar asta nu inseamna ca daca voi iesiti in parc in tricou, il veti imbraca pe cel mic in tricou+geaca de iarna.

Alte probleme de piele pot aparea in urma contactului direct cu anumite substante iritante – anumiti detergenti, produse cosmetice foarte parfumate (alegeti intotdeauna produse destinate bebelusilor). Chiar si hainele adultilor, care vin in contact cu pielea nou-nascutului, pot produce, in urma frecarii, anumite reactii – iritatii si chiar alergii.

20% dintre bebelusi dezvolta o eczema inainte de implinirea varstei de un an – conform statisticilor Academiei Americane de Dermatologie.

 

Stiai ca – Dupa nastere, pielea bebelusilor poate fi rosie, albastruie, verzuie si poate prezenta chiar vanatai, din cauza expulziei. Se vad cu usurita venele si este inca acoperita de lanugo – parul care in primele doua saptamani va cadea.

  • Problemele dermatologice sunt in mare masura legate de mostenirea genetica. Daca vreunul dintre parinti sufera de dermatita atopica, de exemplu, riscul ca si cel mic sa dezvolte astfel de probleme este considerabil.
     
  • Bebelusii nu au nevoie de o multime de creme. Noi, mamele obisnuite cu ritualul nostru de cremuire, ar trebui sa fim constiente ca, de fapt, cu cat mai multe produse aplicam pe pielea bebelusului, cu atat riscam sa declansam alergii, eczeme, dermatite etc.
     
  • Cei mai multi dintre bebelusi vor avea de-a face cu un episod de dermatita de scutec pana la implinirea varstei de un an. Acesta ar putea fi prevenit, in principal, prin masuri corecte de igiena si folosirea produselor special create pentru aceasta problema.

Foto: Shutterstock.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton