Farmacia din bucătărie: ce vindecă busuiocul

Plantă magică, despre care se crede că alungă răul și atrage iubirea, busuiocul are o mulțime de proprietăți curative. Uite ce vindecă busuiocul și cum se poate folosi și în tratamentele tale de frumusețe.

 

Bronșită

Pentru tratarea bronșitelor cronice, dar și acute, se recomandă uleiul esențial de busuioc, combinat cu ulei de mentă, în proporție 1:1.Din acest amestec se administrează câte 3 picături, de câte 4-6 ori pe zi, timp de 7-21 de zile.

 

Giardoză

Poți scăpa de Giardia, luând câte 3 picături de ulei esențial de busuioc, puse pe o bucățică de pâine, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Cura durează 21 de zile și, dacă mai este cazul, după efectuarea testelor corpoparazitologice, tratamentul se poate relua, după o pauză de 10 zile.

 

Infecții

Uleiul volatil de busuioc are efect de antibiotic cu spectru larg și este eficient în lupta cu bacteriile gram -pozitive și gram-negative. Se recomandă ca adjuvant în tratarea infecțiilor rezistente la antibiotice. Cura se efectuează timp de 14 zile, în care se iau 2-4 picături de ulei de busuioc, de 4 ori pe zi.

Stare de vomă

Se ia o jumătate de linguriță de pulbere de busuioc, de 4 ori pe zi.

 

Probleme digestive

Se bea ceai de busuioc – 20 de frunze fierte în 250 de ml apă.

Eczeme

Se pun comprese cu tinctură de busuioc pe zonele afectate, zilnic, timp de 1-2 ore.

Busuiocul în tratamente cosmetice

Pentru tenul seboreic

Se recomandă ștergerea tenului cu infuzie de busuioc, după demachiere și aplicarea de comprese cu aceeași infuzie, pe zonele afectate. Tratamentul curăță eficient tenul și anihilează bacteriile care contribuie la agravarea acneei.

Împotriva căderii părului

2-3 picături de ulei esențial de busuioc se pun în 30 de ml de infuzie de busuioc și cu amestecul obținut se masează pielea capului zilnic, timp de 14 zile. Tratamentul este eficient și ca remediu antimicotic.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport