Farmacia din bucătărie – ce vindeci cu mărar

Romanii, grecii, chinezii și indienii îl considerau un tratament minune, iar dacii îl cultivau cu venerație. De la astenie, la insomnie, ochi iritați, dureri menstruale, uite ce poți să vindeci cu mărar.

 

Dureri menstruale

Durerile menstruale vor fi sensibil atenuate dacă bei în fiecare zi, cu 2-3 zile înainte de menstruație și pe toată durata ei, o infuzie din semințe de mărar. Pune 2 linguri de semințe la un litru de apă și bea infuzia seara, cu câteva ore înainte de culcare.

Insomnie

Poți trata și insomnia cu mărar – 13 g de semințe pisate sau măcinate se opăresc cu 200 ml de apă și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se ia o linguriță de lichid seara, înainte de culcare. Preparatul poate fi administrat și copiilor, după vârsta de 2 ani – lor li se poate da o jumătate de linguriță din această infuzie.

 

foto Shutterstock

 

Migrene

O linguriță de mărar pusă într-o cană cu lapte fierbinte (pe care este bine să îl bei ca atare, dacă poți) îți ia durerea cu mâna, se spune din bătrâni.

 

Tratamente de frumusețe cu mărar

Pentru întărirea unghiilor – ține mâinile într-o infuzie călduță de apă cu semințe de mărar.

Pentru tenul obosit – pune o linguriță de semințe de mărar într-un vas cu apă clocotită. Stai apoi deasupra vasului, în baia de aburi, timp de 5-10 minute (cu un prosop pe cap, care să acopere și vasul). Lasă fața să se usuce și aplică apoi o cremă hidratantă.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin