Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Caracteristici generale
Perioada: 23 august – 22 septembrie
Planeta dominanta: Mercur
Element definitoriu: Pamant
Verb caracteristic: a analiza
Calitati: simt practic, meticulozitate
Culorile zodiei: galben, portocaliu, nuante de huma
Pietre pretioase: agata, onix, hiacint
Metale: mercur
Zi favorabila: miercuri
Numere norocoase: 4 si 8
Locuri prielnice: targuri de provincie

Fecioare celebre: Agatha Christie, Andreea Esca, Beyoncé Knowles, Cameron Diaz, Claudia Schiffer, Elizabeth Ashley, Faith Hill, Gloria Estefan, Greta Garbo, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset, Lee Ann Rimes, Lauren Bacall, Maica Tereza, Raquel Welch, Sophia Loren, Salma Hayek, Shania Twain, G.W.F. Hegel, Hugh Grant, J.W. Goethe, Keanu Reeves, Larry Hagman, Leonard Cohen, Maurice Chevalier, Michael Jackson, Mihail Kogalniceanu, Richard Gere, Sean Connery

Personalitate
Copilul Fecioara este realist, muncitor si ordonat. Are o inteligenta practica si logica, este dornic de cunoastere si de comunicare. Spiritul de observatie iesit din comun il poate face critic si pretentios, dar, pe de alta parte, are o inima buna, este foarte saritor.

Iubeste animalele si plantele, are multa compasiune pentru fiintele bolnave sau neajutorate. Harnicut, ajuta cu placere la treburile casei. Chiar atunci cand se joaca, se comporta ca si cand ar face ceva foarte important. Va deveni un adult cerebral, responsabil, grijuliu si econom, al carui centru de interes in viata va fi meseria.

Genul de nume care i se potrivesc: cele care inspira incredere si profesionalism. Indiferent dca sunt moderne sau traditionale, trebuie sa aiba mai degraba o nota de seriozitate si rezerva, nu una prieteneasca, intima, sentimentala. I se mai potrivesc si numele care sugereaza curatenia, vindecarea.

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Alexandra, Alina, Amalia, Cosmina, Crina, Eleonora, Elvira, Florenta, Georgeta, Ina, Maria, Smaranda, Sofia, Stefania, Virginia
Pentru baiat: Alexandru, Cosmin, Damian, Emil, Eugen, Flaviu, Marian, Matei, Sever, Simion, Serban, Stefan, Teodor, Vicentiu, Virgil, Zaharia

Cauta sa eviti numele extravagante, exotice (Denis, Fabiola, Noemi), cele cu nuante frivole, cum ar fi Romeo, Adonis, Amoras, Venus sau Afrodita (asta pentru ca, poate nu stiai, Fecioarele sunt destul de pudice!). Unei Fecioare nu-i „sta bine cu nume dulcege sau chiar neserioase (Irinel, Cocuta).

Cum educi un copil Fecioara
– Daruieste-i caldura, mangaie-l mai des, ajuta-l sa-si exteriorizeze sentimentele.
– Stimuleaza-i fantezia si curajul, indeamna-l sa lupte ca sa-si atinga tintele.
– Da-i voie sa aiba un animal – e responsabil si va avea grija de el.

Comportament:
Sa nu faci cumva greseala de a-l alinta prea mult pe micutul din Fecioara. Probabil vei tinde spre una ca asta, pentru ca ti se pare bolnavicios: intr-adevar, are un „talent special sa se molipseasca de la ceilalti copii de cate una sau alta.

Insa grija exagerata pe care ai putea sa o manifesti fata de el il va face sa te domine fara sa iti dai seama. Va realiza repede ca te poate manipula asa cum isi doreste.

Esti mandra de el: este ordonat, precupat de scoala, are un simt analitic deosebit si stie sa-si impuna punctul de vedere. Ii poti stimula atractia catre stiinte exacte sau catre jocuri logice.

Sigur ca este foarte bine sa aiba preocupari „serioase, dar gandeste-te totusi ca e vorba de un copil, care are nevoie si de joaca, si de dragostea ta. Ar trebui sa te straduiesti sa-l intelegi mai bine, pentru ca este destul de interiorizat..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale