O femeie aflată în comă de șapte luni a născut o fetiță perfect sănătoasă

Shafiya, o femeie în vârstă de 23 de ani, din nordul Indiei, a născut deși se afla în comă de șapte luni, în urma unui accident de motocicletă.

Femeia a fost implicată într-un accident cumplit de motocicletă, în urma căruia s-a ales cu răni grave la cap, având nevoie de cinci operații pe creier pentru a supraviețui. Ea a fost rănită la 40 de zile după ce a rămas gravidă, notează The Mirror.

Cele mai frumoase nume de copii stabilite în urma cercetărilor științifice

După tragedie, Shafiya a intrat în comă și a fost operată la spitalul All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) din Bulandshahr, unde i-a fost îndepărtat un segment din craniu, pentru a-i fi eliberată presiunea asupra creierului. Medicii au conectat-o apoi la un aparat de ventilare artificială. Timp de 7 luni, doctorii au observat că sarcina evoluează corect, iar familia a fost sfătuită să nu renunțe la copil.

Deși medicii i-au dat femeii șanse de cel mult 15% de a ieși din comă, ea a născut o fetiță sănătoasă pe 22 octombrie. Femeia poate respira singură acum și ocazional își mișcă picioarele și capul.

Nu am întâlnit niciun astfel de caz în cariera mea de neurochirurgie de 22 de ani la AIIMS. În prezent se află într-o stare stabilă și nu are suport ventilator. Există această concepţie de a nu purta casca de siguranţă ca femeie în timp ce conduci un motor, în special din partea comunității musulmane și sikh. Femeile şi în fapt oricine care călătorește cu un vehicul cu două roți, ar trebui să poarte casca de siguranţă – a declarat chirurgul Dr. Deepak Gupta.

Familia femeii se roagă acum ca ea să se trezească din comă pentru a-și putea vedea fetița.

Foto – Pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri