Femeile însărcinate vor primi o adeverință de graviditate pentru a beneficia de servicii medicale gratuite

Femeile însărcinate vor primi de la prima vizită la medicul de familie o adeverință care să ateste starea lor. Această adeverință de graviditate le va ajuta să beneficieze de toate serviciile medicale gratuite. Proiectul legislativ se află în dezbatere la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Mai exact, inițiativa legislativă prevede, printre altele, ca atunci când se prezintă pentru prima oară la medicul de familie, femeile însărcinate să primească o adeverință ce confirmă graviditatea, preciztează Avocantnet.ro.

Documentul este necesar gravidelor pentru a putea beneficia de pachetul de servicii medicale de bază, dar și pentru a putea solicita ore libere (16 ore/lună) pentru efectuarea de controale medicale, reducerea programului de lucru sau concediu prenatal.

Această propunere legilastivă nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie să primească semnătura ministrului sănătății și pe cea a președintelui CNAS și oficializată, prin publicarea în Monitorul Oficial.

Sursă foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri