Feng Shui: Cum să-ți găsești casa ideală

Anul acesta mulți dintre noi ne vom îndeplini dorința de a ne muta la casă nouă'. Așa că, iată câteva indicii de care este bine să ținem cont atunci când ne căutăm un apartament, sau locul potrivit pentru a ne construi o casă.

Atunci cand alegem un teren, o casa gata construita, sau un apartament intr-un bloc, este bine sa tinem cont de invataturile Scolii Formelor, sa observam cu atentie mediul inconjurator, iar in momentul in care  incepem cu amenajarea, sa fim atenti la invatatura Scolii Busolei.

Atat pentru spatiul exterior, cat si pentru cel interior, nu trebuie desconsiderata importanta principiilor Yin & Yang, a fluxului Suflului Vital – Chi, dar si importanta echilibrului dintre cele Cinci Elemente, despre care am vorbit in articolul anterior, intitulat „Arta Feng Shui pe intelesul tuturor.

Ce ne invata Scoala Formelor?

Scoala Formelor ne indeamna sa fim in armonie cu natura, atragand astfel influentele de bun augur. Ne indeamna sa dam atentie formelor de relief, formelor arhitecturale, fiecarui obiect care se afla in preajma locuintei noastre.

Un stalp de iluminat in locul nepotrivit pe strada ne poate afecta, asa cum ne poate perturba si un stalp de telefonie mobila din apropierea locuintei. Liniile de inalta tensiune si antenele de satelit au un efect nociv asupra noastra, atunci cand petrecem mult timp in preajma lor, fie ca suntem la locul de munca, sau acasa.

Cand vorbim despre Scoala Formelor, vorbim de asemenea despre cele cinci animale celeste: Dragonul, Tigrul, Broasca Testoasa, Phoenixul si Sarpele si lucram cu simbolica lor.

In mod ideal, pentru energia benefica a cladirii, o casa va fi amplasata in asa fel incat in spate (Nord) sa aiba sprijin din partea Broastei Testoase.

Aceasta poate fi reprezentata de un deal, dar in aceeasi masura si de o cladire mai inalta, sau de un sir de pomi inalti. Testoasa Neagra asigura protectie si stabilitate.

Privind din usa spre exterior pe partea stanga va fi reprezentat Dragonul Verde (Est), iar pe partea dreapta Tigrul Alb (Vest).

Este important ca Dragonul sa fie mai pregnant, forta Tigrului fiind astfel tinuta sub control. In caz contrar, Tigrul fiind prea puternic „va ataca Dragonul si vom avea parte de complicatii, incurcaturi.

Dragonul si Tigrul pot fi reprezentati prin forme de relief (dealuri mai line) sau prin cladiri. In imediata apropiere a intrarii ei pot fi reprezentati prin obiecte decorative de gradina, tinand cont ca partea stanga sa fie yang (mai mare, mai puternica), iar partea dreapta yin.

Spatiul din fata casei, la ceva distanta de usa de la intrare este spatiul destinat Phoenixului (Sud).

Este important ca atunci cand deschidem usa si privim spre exterior sa avem o priveliste frumoasa, imbietoare, ceva care sa ne incante ochiul. Este bine ca Phoenixul sa fie pe o pozitie putin inaltata (un mic damb). Acest lucru ne asigura o viata imbelsugata si lipsita de griji.

La mijloc, intre usa de la intrare si Phoenix se afla Sarpele Galben, ocrotitorul casei. Acest spatiu trebuie mentinut liber.

Prezenta apei (yin) intregeste imaginea ideala a unui Feng Shui propice. Suflul Vital shutterstock_136956056(numit si Suflul Cosmic) – Chi se creeaza in natura prin unduirea lina a raurilor printre dealuri sau munti (yang).

In cazul in care ne aflam in oras sau la sat, acesta este dat de imaginea strazilor, de fluxul si viteza de circulatie.

Primul pas, atunci cand iti cauti o casa, este sa-ti afli numarul KUA – atat al tau personal cat si al persoanelor care vor locui in noul spatiu (de exemplu: sot, copii, persoane cu alt grad de rudenie etc. – daca e cazul) si nu-l neglija nici o clipa!

Daca numarul KUA indica faptul ca tu si partenerul / sotul tau faceti parte din grupe diferite (de est si de vest), atunci prioritate are persoana care asigura venitul si siguranta financiara a cuplului, respectiv a familiei.

Citește mai departe pe avantaje.ro cum calculezi numarul KUA si de ce sa mai tii cont cand iti cauti o casa.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie