Fertilizare in vitro gratuita pentru cuplurile infertile

In doar cateva luni, cuplurile care se lupta cu infertilitatea, vor putea beneficia de fertilizare in vitro gratuita.

Astfel, cuplurile care se lupta cu infertilitatea insa nu au suficiente resurse materiale pentru a apela la fertilizare in vitro, se vor bucura de un sprijin financiar pentru fertilizare in vitro gratuita.

Primaria Capitalei a anuntat finalizarea reculamentului pentru ajutorul materiale acordat cuplurilor din Bucuresti pentru a putea beneficia de fertilizare in vitro gratuita.

Municipalitatea a anuntat ca proiectul „Sansa pentru cuplurile infertile” va incepe pe data de 4 iunie si va consta intr-un ajutor financiar de 13.800 de lei pentru cuplurile care indeplinesc conditiile de acordare.

Regulamentul urmeaza sa fie afisat joi, 3 mai, pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB), impreuna cu lista unitatilor medicale si a farmaciilor incluse in program.

Ce condtii trebuie indeplinite pentru fertilizare in vitro gratuita

Pentru a putea beneficia de ajutorul finaciar pentru fertilizare in vitro, cuplurile trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
– cupluri infertile cu indicatie pentru FIV
– cumplurile sa aiba asigurare medicala
– femeile sa aiba intre 24 si 45 de ani.

Ajutorul financiar in valoare de 13.800 de lei se acorda sub forma de 2 vouchere: unul in valoare de 4.600 de lei pentru medicamentele necesare tartamentului de stimulare si unul in vlaroare de 9.200 de lei pentru interventia medicala de fertilizare in vitro.

Sursa: Libertatea.ro; Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate