Festivalul Brazilor de Craciun strange fonduri pentru copiii defavorizati

Unul din trei copii din Romania (33%) traieste sub limita saraciei, ceea ce are grave repercusiuni asupra dezvoltarii psiho-sociale, potrivit datelor Eurostat facute publice in luna ianuarie a acestui an.

Datele releva un aspect si mai grav: copiii cu varste cuprinse intre 0 si 17 ani reprezinta cea mai vulnerabila categorie, tara noastra fiind pe primul loc din Europa in ceea ce priveste procentul minorilor care traiesc la limita subzistentei.

In contextul crizei financiare globale, Organizatia Salvati Copiii Romania avertizeaza ca protectia acestor copii trebuie sa devina o preocupare vitala, pentru ca ei sunt primele victime ale lipsei conditiilor unei vieti decente.

„In aceasta perioada extrem de dificila, politicile de protectie sociala si actiunile de responsabilitate sociala trebuie definite cu prioritate. Din estimarile Salvati Copiii Romania, care se bazeaza pe realitatea de pe teren, rata saraciei in randul copiilor devine dramatica, cu grave consecinte, printre care abandonul scolar si riscul de a fi exploatati prin munca', atrage atentia Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Salvati Copiii Romania organizeaza, pentru al zecelea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Craciun, un eveniment caritabil de amploare, prin care se asigura suport pentru copiii care traiesc in medii sociale vulnerabile. Pana in prezent, peste 10.000 de copii au beneficiat de suport pentru a putea fi reintegrati social si educational.

Festivalul a devenit un prilej pentru a demonstra solidaritatea sociala, prin donatii care ajung direct si transparent la copiii inclusi in programele organizatiei Salvati Copiii.
Designerii romani au creat pentru editia din acest an 20 de brazi inediti, care vor fi prezentati pe 24 noiembrie, in cadrul unei conferinte de presa, la care vor lua parte membri ai comitetului de organizare, precum si renumitul designer Ingrid Vlasov, care se alatura astfel cauzei copiilor inclusi in programele Salvati Copiii.

10 dintre brazii speciali creati vor fi selectati, urmand a fi licitati in cadrul Galei care va avea loc pe 9 decembrie 2010, la Palatul Parlamentului. Fondurile astfel colectate vor asigura un suport necesar pentru programele de educatie prescolara, prevenire a abandonului si reintegrare scolara a copiilor din 39 de judete ale tarii.

Designerii implicati in proiectul Festivalul Brazilor de Craciun 2010 sunt: Wilhelmina Arz, Ioan Nemtoi, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Venera Arapu, Stephan Pelger, Oxette, Victoria 46, Mihaela Glavan, Conf. Dr. Univ. Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus, Rita Muresan, Ana Wagner, Kristina Dragomir, Agnes Toma, Cristian Samfira, Iris Serban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov, Lajos Ugron, Andreea Musat, Malvina Cervinski.

Licitatia bradutilor creati special pentru cea de-a noua editie a Festivalului Brazilor de Craciun (2009), a adunat suma de 268.000de euro, care a contribuit la sprijinirea a peste 3.000 de copii din cele 18 centre educationale Salvati Copiii Romania.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri