Festivalul International de Arta a Circului

Primaria Municipiului Bucuresti si Circ& Variete Globus organizeaza Festivalul International de Arta a Circului, Editia I, unde 5 spectacole grandioase din Italia, Germania, Ungaria, Rusia si Romania intra in competitie prezentandu-va productiile in 5 parcuri Bucurestene.

Pentru prima oara in lume se organizeaza Festivalul International de Arta a Circului, Editia I la Bucuresti, unde competitia nu va fi intre numere de circ (ca la toate festivalurile din lume), ci intre spectacolele fiecarei tari.

5 spectacole, in 5 locatii diferite (Parcul Tineretului, Parcul Izvor, Parcul Titan, Parcul Drumul Taberei si Parcul Circului), vor concura timp de 2 saptamani la Bucuresti, in perioada 17 – 29 iunie.
Italia, Rusia, Germania, Ungaria si Romania vor fi prezente cu chapitou-rile (circuri mobile) si trailerele aferente, avand printre cele mai performante circuri din tarile lor.

Timp de 12 zile, Bucurestiul va fi Capitala distractiei, a performantei si a adrenalinei.

DESFASURAREA FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE ARTA A CIRCULUI, EDTIA I

* 12.06 – 14.06.2008 montarea circurilor
Circul Busch-Roland –Germania – Parcul Izvor
Circul Medrano- Italia – vis-à-vis de Parcul Drumul Taberei
Circul Nikulin – Rusia – Parcul Tineretului
Circul Richter – Ungaria – Parcul Titan
*Pe data de 14 iunie la orele 18.30 se vor organiza simultan 3 parade, pe 3 trasee diferite din Bucuresti cu cate 2 opriri a cate 10 – 15 minute , special pentru presa.
La parade vor participa atat artisti cat si animale

Trasee parade:
1.) Circul Globus
Aleea Circului – Stefan cel Mare – Barbu Vacarescu – Bd Lacul Tei pana la bariera, intoarcere prin Parcul Circului – oprire in capatul Aleei Circului si o a doua oprire la statia de metrou Stefan cel Mare de pe Bd.Barbu Vacarescu.
2.) Circul Richter
Str.Liviu Rebreanu – plecare de langa Piata Catelul (Parcul Titan) pana in dreptul Complexului Comercial Titan si retur.
3.) Circul Medrano
Bd.Drumul Taberei – bucla bulevardului intoarcere pe str Brasov pana la locul de amplasare a chapitoului
Opririle se vor face in functie de solicitarile presei fara a obstructiona traficul rutier.

*17.06.2008 Deschiderea festivalului cu avanpremierele celor 5 spectacole, la orele 11:00 si premierele la orele 19:00

* 17.06 – 22.06.2008 Spectacole zilnic in cele 5 locatii, intre orele 11:00 – 13:30 si 19:00 – 21:30

* in 23.06.2008 va avea loc festivitatea de decernare a premiilor competitiei de arta a circului, eveniment ce va if preluat in direct de televiziunea partenera (Antena1)
*Festivitatea va fi realizata intr-un spectacol grandios, in care ceremonia de decernare a premiilor va fi asemanatoare cu cea a premiilor Oscar
– se vor proiecta pe 5 ecrane simultan selectiuni din spectacolele premiate
– spectacolul festiv va contine si momente artistice ce vor surprinde si incanta audienta
– vor fi decernate premiile si vor fi invitati cele 5 jurii , partenerii festivalului, personalitati internationale si romanesti, mass-media, in numar de 200 persoane
-participantii la aceasta festivitate vor fi angajatii, colaboratorii si personalul tehnic al celor 5 circuri care intra in concurs, in numar de aproximativ 450 de personae

*24.06.2008 – 29.06.2008, de la orele 11.00 is 19.00, spectacole ale celor 5 circuri concurente
*30.06.2008, incheierea Festivalului se va realiza in Parcul Circului, printr-un spectacol de decernare a celor mai importante premii (festivitatea va fi preluata in direct de catre Prima TV)
– show-ul de incheiere va fi accesibil tuturor, atat miilor de spectatori, cat si a juriului, circurilor, mass-mediei,etc
Atunci va avea loc Festivitatea de decernare a Marelui Premiu pentru cel mai bun spectacol ( aur, argint si bronz), a Premiului publicului pentru circul cu cei mai multi spectatori

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Noutati