Festivalului International de Arta a Circului, editia a II-a

Circ & Variete Globus' organizeaza, in perioada 26 mai – 7 iunie, cea de-a II-a editie a Festivalului International de Arta a Circului.

Festivalului International de Arta a Circului (F.I.A.C.) isi propune sa transforme Bucurestiul intr-un spatiu dinamic si va aduce atat copiilor, cat si parintilor spectacolele a trei dintre cele mai importante circuri din lume: Circul Salome' din Germania, Circul Le Masque' din Statele Unite ale Americii si Circul National Berousek' din Cehia.

F.I.A.C. urmareste sa creeze o traditie a competitiei, aratand ca circul romanesc a ajuns la standarde internationale. Sunt premiate spectacolele in ansamblu, nu numerele speciale din cadrul acestuia, asa cum se intampla la celelalte festivaluri de circ din lume.

Deschiderea Festivalului va fi anuntata pe 24 mai, de la ora 18.45, printr-o Parada unica in lume, la care bucurestenii vor avea acces gratuit. In haine de gala, artistii fiecarui circ vor defila prin centrul Bucurestiului alaturi de cai, zebre, camile si lame.

Parada va urma traseul: Piata Unirii – Strada Halelor – Bulevardul Unirii – Bulevardul Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului.

Incepand cu 26 mai si pana pe 6 iunie, bucurestenii vor putea urmari spectacolele circurilor aflate in competitie, care vor avea reprezentatii zilnice, intre orele 10 si 19. Reprezentatiile Circului Salome' vor avea loc zilnic, de la ora 17.00.
Circurile isi vor amplasa chapitou-rile in trei locatii diferite din Capitala.

Circul Salome' – Parcul Unirii
Cei de la Salome' propun publicului reintoarcerea la forma traditionala a circului. Sala de spectacol este in intregime din lemn, asa cum acestea erau construite odinioara. Intrand in lacasul cochet din lemn, publicul va calatori in timp, la sfarsit de secol XIX, pentru a cunoaste istoria artei de circ.

Spectacolul Circului Salome' – intiluat Gradina magica' – , vorbeste despre lumea viselor si este o tesatura moderna de culori, sunete, cantece, poezie si dans. Punctele de atractie vor fi numerele de mimi, magicieni, jonglerie, echilibristica, contorsionism si porumbei.

Circul Le Masque' – Langa Parcul Moghioros, Drumul Taberei
Circul american, unul dintre cele mai puternice din lumea show-biz-ului international, aduce publicului bucurestean spectacolul Carnivale'.

Le Masque' combina spectaculosul circului cu rafinamentul teatrului. Carnivale' este o combinatie eleganta de costume stralucitoare si efecte speciale, numere spectaculoase de zbor, acrobatie, dans.
Punctul de atractie al sepctacolului va fi numarul de dresura de cai.

Circul Berousek' – Parcul Titan
Circul Berousek' este cel mai mare din Cehia si este recunoscut pentru stilul inovator, aliniat cu tendintele artistice europene. In programul de la Bucuresti, Berousek' prezinta unul dintre numerele care l-a facut celebru in intreaga lume: dresura de ursi.

Spectacolul va reuni si jonglerii cu rachete de tenis, cu mingi de baschet, numere de balet aerian sau acrobatii pe franghii verticale, precum si dresuri de elefanti, zebre, cai arabi, andaluzi si lipitani, ponei si camile.

In afara competitiei, Circ & Variete Globus' va prezenta publicului si invitatilor din strainatate spectacolul Dale Bibicilor lui Caragiale', o initiativa inedita care combina momente din piesele lui Ion L. Caragiale in interpretarea unor actori consacrati, cu momente de circ.

Reprezentatiile vor avea loc in fiecare sambata si duminica, de la ora 15, la Circ & Variete Globus', din Aleea Circului.

La editia de anul trecut a Festivalului, Circ & Variete Globus' a obtinut Marele Premiu Leul de Aur', premiul pentru cel mai original spectacol, premiul pentru cea mai buna coregrafie, cea mai buna muzica si cele mai bune costume. Conform regulamentului F.I.A.C., circul care a participat la o editie mai poate intra in competitie abia peste 3 ani.

Cea de-a II-a editie a Festivalului International de Arta a Circului se va incheia pe 7 iunie, cu Gala de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate in competitie.

Decernarea premiilor se va desfasura in cadrul unui spectacol grandios, in care vor fi prezentate filme cu secvente din productiile celor trei circuri participante si momente artistice de circ si dans.
Gala va avea loc de la ora 15, la Circ & Variete Globus'.
 

Recomandari
Redactia.ro
Unica.ro
Sfatul Medicului
Mai multe din Stiri