O fetiță de 10 ani din Dolj, ținută captivă de bunica ei. Femeia a legat-o cu un lanț de pat

Caz șocant în Dolj. Autoritățile au descoperit că o femeie în vârstă de 53 de ani, din comuna Cernăt, județul Dolj, care este asistentul personal al nepoatei sale (10 ani), și-a ținut copila captivă, legată cu un lanț de piciorul patului.

Cu ele locuia și fratele mai mare al fetiței. Femeia a fost pusă sub arest la domiciliu, iar cei mici au fost luați de reprezentanții de la Protecția Copilului.

La data de 13 mai a.c., ora 11:00, polițiștii Secției nr.14 Poliție Rurală Bârca, în baza datelor și informațiilor obținute, împreună cu reprezentanții autorității locale, s-au deplasat în comuna Cerăt, la locuința unei femei de 53 de ani, bunica unei minore de 10 ani, căreia îi este și asistent personal. Cu ocazia verificării la domiciliu, în una dintre camere, a fost găsită minora de 10 ani, legată cu un lanț de piciorul stâng, asigurat cu un lacăt, lanț legat de piciorul patului.

În urma celor constatate, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate,  dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. Minora de 10 ani și fratele acesteia de 15 ani au fost preluați de reprezentanții DGASPC Dolj,  minora fiind în afara oricărui pericol. Femeia a fost prezentată instanței de judecată care a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile – au transmis poliţiştii, potrivit observatornews.ro.

„Sunt vinovată c-am legat-o!”

Femeia și-a recunoscut vina pentru cele făcute și a spus că „nu și-a dat seama”. Bătrâna a fost chemată împreună cu băiatul cel mare la secția de poliție pentru o declarație, iar neavând cu cine să lase fetița, a decis să o lege de piciorul patului, cu un lanț.

Sunt vinovată c-am legat-o, că am făcut din obligaţie, de m-am dus după frate-său la poliţie şi eu nu mi-am dat seama – a declarat femeia.

Părinții celor doi copii sunt în închisoare după ce au fost prinși că furau curent pentru a avea lumină în casă. Femeia a rămas să aibă grijă de ei, refuzând să-I trimită la un centru de plasament.

Femeia a mai spus că cei de la Primărie nu o ajută, desi nepoțica are probleme de sănătate și  are nevoie de un tratament costisitor:

N-a venit nimeni de la primărie la mine. Niciodată. N-am cu ce s-o întreţin, că numai tratamentul ei mă costă un milion. Şi eu n-am decât un social, un milion patru sute pe lună şi două milioane alocaţia ei.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton