Fii constanta in atitudine!

Ca sa fii un bun parinte, trebuie sa ai un comportament echilibrat in orice situatie si sa-i acorzi independenta copilului. Disciplinarea copiilor este piatra de incercare a rabdarii parintesti. Uneori ai energia sa intervii, alteori – nu, asa ca ii lasi in pace.

Dar cercetatorii au constatat ca un comportament egal este esential in formarea copilului, astfel incat, la varsta adolescentei, acesta sa nu ajunga un mic infractor sau dependent de droguri. Un studiu realizat in Marea Britanie, pe 4.300 de copii, demonstreaza ca parintii adolescentilor fara probleme au fost, in mod constant, adeptii disciplinei.

Daca micutii observa ca sunt supravegheati sau pedepsiti in mod superficial, vor deduce ca o pot scoate la capat indiferent ce ar face. De invidiat sunt parintii care le dau copiilor un anumit grad de independenta, lasandu-i sa ia singuri decizii, dar ii supravegheaza indeaproape.

De asemenea, personalitatea copilului are de suferit daca parintele isi motiveaza deciziile cu clasicul: „Pentru ca asa spun eu!. Este in interesul copilului sa i se explice de ce nu i se ingaduie un anumit lucru.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi