Fii frumoasa si in timpul sarcinii

Toate avem impresia ca stim cum trebuie sa arate femeia zilelor noastre: o talie cat mai subtire si solduri de fotomodel, dar nici nu poate fi vorba despre a arata astfel in timpul sarcinii nu? Si totusi, cum sa te mentii frumoasa si pe perioada celor noua luni?

Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos:
– nu-ti schimba rutina zilnica. Inainte de a iesi din casa, acorda-ti cateva minute si aplica un machiaj discret, chiar daca te duci numai pana la supermarketul de peste strada.

– dimineata nu pleca niciodata de acasa pana nu iei micul dejun si nu face asta stand in picioare sau mergand spre serviciu. Chiar daca trebuie sa te trezesti cu 15-30 de minute mai devreme, asigura-te ca ai timp sa stai la masa si sa servesti micul dejun. In fond, este cea mai importanta masa a zilei.

– hidrateaza-te bea minim 2 litri de apa zilnic, pielea ta va deveni vizibil mai frumoasa, iar digestia se va imbunatati. In plus, gandeste-te la cat sport faci, alergand spre toaleta.
– mentine-ti parul curat si coafura simpla. Nu este o perioada buna sa experimentezi noi coafuri, care sa necesite o atentie deosebita. Nivelul hormonilor din organism si circulatia sangelui care este mai intensa, iti fac parul mai stralucitor pe perioada sarcinii. Evita sa-l vopsesti.

– desi hainele sotului te tenteaza, rezista totusi. Hainele pentru barbati nu sunt haine create pentru a satisface nevoile unei gravide. Cumpara-ti haine speciale pentru gravide, sau haine care se potrivesc stilului tau, dar cu un numar sau doua mai mari fata de ce purtai inainte.
– profita de orice pauza pe perioada zilei, pentru a te relaxa. Daca esti acasa, poti sa tragi si un pui se somn.

– acorda-ti timp pentru tine in fiecare zi, departe de grijile cotidiene, departe chiar de familie. Poti viziona un film in linistea dormitorului sau poti iesi in natura. Starea ta de spirit afecteaza si copilul.
– nu lua sarcina ca pe o boala sau ca pe o povara, ci ca pe un lucru placut si normal.
– evita parfumurile care miros puternic

– nu evita sportul. Sportul in timpul sarcinii este foarte important in dezvoltarea bebelusului si in nastere. Intreaba-ti medicul de sport poti practica in diverse etape ale sarcinii.
– odihneste-te bine. Corpul tau oboseste repede datorita greutatii pe caer o poarta si trebuie sa te odihnesti mai mult decat o faceai inainte. Dormi mai mult, somnul este util si pentru piele.

– este posibil ca in timpul sarcinii sa-ti apara niste pete pe fata. Acestea se datoreaza hormonilor si vor disparea dupa ce nasti. Le poti masca cu putin fond de ten sau pudra.
– daca este vara, inainte de a iesi din casa, aplica-ti pe corp si pe fata o crema de protectie solara

– maseaza-ti corpul in mod regulat, pentru a elimina stresul si pentru a reduce riscul aparitiei vergeturilor.
– si nu in ultimul rand, aminteste-ti ca pentru un barbat, nu este nimic mai frumos decat femeia care ii poarta copilul.

Foto: HEPTA/PHOTONONSTOP.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire