Filme pentru copii – Filme frumoase pentru copii, de văzut în familie

Cele mai frumoase filme pentru copii sunt cele care pun imaginația micuților la contribuție, ducându-i în lumi magice. Totuși, filmele pentru copii au la bază povești cu tâlc, fiind adesea educative. Iată o selecție a celor mai apreciate filme pentru copii

Filme pentru copii sunt nenumărate și, cu siguranță, avem de unde alege. Este important însă ca aceste filme să fie văzute în familie, ca o modalitate plăcută de a petrece timpul împreună cu cei mici.

Filme pentru copii apreciate

The Lion King

Ultima variantă a filmului a fost lansată în 2019, și s-a bucurat de un adevărat succes, Producătorii au ținut să păstreze spiritul inițial al filmului original și, în același timp, să adauge o notă modernă prin elementele de animație, artistice, muzică și umor. Considerat unul dintre cele mai bune filme pentru copii din toate timpurile, primul The Lion King / Regele leu produs de Disney, în 1994, a câștigat numeroase premii, inclusiv Oscarul pentru cel mai bun cântec original – Can you feel the love tonight, interpretată de Elton John.

Harry Potter

Seria de filme pentru copii Harry Potter, realizată după cărțile cu același nume, s-a bucurat de un succes răsunător în lumea îngtreagă, atât printre copii, cât și printre adulți. Harry Potter vorbește despre puterea binelui, despre prietenie și familie, despre curajul de a lupta pentru lucrurile în care crezi.

Acțiunea tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger. Cea mai mare parte din poveste se desfășoară la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni. Punctul central al poveștii îl reprezintă conflictul dintre Harry și întunecatul vrăjitor Voldemort, care i-a ucis pe părinții lui Harry în misiunea sa de a cuceri lumea vrăjitoriei.

Petes Dragon


Unul dintre cele mai frumoase filme pentru copii, ce poate fi văzut cu drag de întreaga familie. Pete și dragonul, așa cum este tradus titlul filmului în limba română, este un remake după filmului muzical din 1977 cu același nume. Nu doar tehnica cinematografică a fost schimbată apelând la noi tehnologii, ci, pe alocuri și povestea originală. Acțiunea se desfășoară într-un orășel de la marginea unei păduri, în zilele noastre.

Copilul este găsit de pădureasa Grace Meacham (Bryce Dallas Howard), care vrea să afle adevărul despre misteriosul său companion. Pete este stăpânul și singurul prieten al dragonului care poate deveni invizibil. Simpatica creatură se folosea de această putere a sa pentru că, odată descoperit, ar fi înspăimântat tot satul. Dar oamenii nu pot accesta nici faptul că Pete voia să trăiască în pădure și nici existența unui dragon, așa că vor încerca să vâneze creatura și vor face tot posibilul să-l convingă pe Pete să revină în sat.

Filme pentru copii – Cele mai frumoase filme de animație pentru copii

Inside Out


Filmul este o poveste extraordinară despre emoții, o metaforă a felului cum trăirile și emoțiile din copilărie au impact asupra noastră și ne definesc. Riley, o fetiță de 11 ani, este pusă în situația de a se adapta o viață cu totul nouă, după ce părinții ei decid să se mute într-un alt oraș. Iar Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul și Tristețea sunt cele cinci emoții care încearcă să o sfătuiască pe Riley în această perioadă dificilă de tranziție. Inside Out este un film pentru copii ce merită văzut de întreaga familie. Inside Out – Întors pe dos Inside Out sau Întors pe dos, așa cum a fost tradus în limba română, este considerat unul dintre cele mai bune filme pentru copii și s-a bucurat nu doar de încasări record, ci și de aprecierea criticilor din lumea întreagă.

How to Train Your Dragon


Cum să îți dresezi dragonul, așa cum a fost tradus în limba română, este unul dintre cele iubite filme pentru copii, dacă nu chiar pe primul loc în top. Pelicula spune povestea unei comunități vikinge care se luptă cu turme de dragoni. Povestea ia o altă întorsătură atunci când Hiccup, fiul conducătorului comunității, descoperă un dragon rănit, care-i devine prieten și partener în tot soiul de aventuri.

UglyDolls

UglyDolls – Păpuși în Bucluc este unul dintre acele filme educative pentru copii care promovează frumusețea interioară și prietenia adevărată. Povestea este bazată pe contradicția dintre cele două lumi – orășelul Uglyville, unde ciudățenia este celebrată, particularitățile sunt apreciate, iar frumusețea este sărbătorită dincolo de aparențe – și Perfection, un oraș în care mai multe păpuși convenționale sunt antrenate conform celor mai înalte standarde de frumusețe și dsiciplină.

Moxy este una dintre păpușile care trăiesc în Uglyville și care iubește viața alături de prietenii ei veseli și unici în felul lor. Împreună, aceștia așteaptă ca, din când în când, din cer să mai cadă o altă păpușă unicat. Deși viața în Uglyville este mereu viu colorată și prietenia este celebrată în fiecare zi, curiozitatea despre lumea de dincolo de granițe nu le dă pace. Așadar, Moxy și prietenii ei fac tot posibilul și pornesc într-o adevărată aventură pentru a ajunge în Perfection. Odată ajunși acolo, Moxy și prietenii ei ajung să fie subiectul multor răutăți puse la cale de Lou, păpușa perfectă, responsabilă de antrenarea recruților. Aici, păpuşile vor afla ce înseamnă să fie diferite și cât de grea e lupta pentru a fi iubite, totul pentru a descoperi, într-un final, că nu perfecțiunea te face să fii iubit, ci curajul de a fi tu însuți.

Ratatouile


Ratatouille este, de asemenea, printre cele mai apreciate filme pentru copii din ultimele decenii. Regizat de Brad Pitt și lansat în 2007, filmul are la bază aventurile lui Remy, un șobolan ce visează să devină bucătar. Dar pentru că lumea era complet dezgustată de șobolani și nu ar fi avut niciodată o șansă să-și arate geniul, el încearcă să-și atingă scopul printr-o înțelegere cu un băiat ce duce gunoiul de la un restaurant din Paris. Filmul a câștigat multe premii printre care și Academy Award for Best Animated Feature.

Toy Story


Toy Story sau, în limba română – Povestea Jucăriilor este o serie de filme pentru copii care spune povestea incredibilă a unor jucarii care își trăiesc propria viață atunci când nu e nimeni în jur care să le vada. Acestea se atașează foarte tare de Andy, copilul care le deține și îl vor iubi indiferent de situație.

Frozen 1 și 2 – Regatul de Gheață 1 și 2

Frozen este cu siguranță unul dintre cele mai populare filme pentru copii, iar încasările sale dovedesc acest lucru. Pelicula are la bază povestea a două surori, Ana și Elsa, care au devenit eroinele preferate a milioane de copii de pe tot globul. Frozen II a fost lansat în 2019 și s-a bucurat de un succes incredibil, atât în rândul copiilor, dar și în rândul părinților acestora. Povestea în cea de-a doua parte începe la ceva vreme după evenimentele din primul film, când locuitorii din Arendelle se bucură de pace. Deși la început marea provocare pare a fi dorința lui Kristoff de a o cere pe Ana în căsătorie, totul ia o întosătură neașteptată când Elsa începe să audă tot mai des un cântec de leagăn din copilărie pe care-l percepe ca pe o chemare. Până la urmă, o ameninţare învăluită în mister şi posibilitatea ca trecutul regatului să nu fie la fel de luminos precum cred cele două surori le vor arunca pe eroine într-o nouă aventură.

Filme pentru copii dublate în limba română, pe Netflix

Alvin și Veverițele


Iubit de copiii din lumea întreagă, filmul îi are drept eroi pe Alvin, Theodore şi Simon, cei trei frați veverițe muzicanți care intră tot timpul în bucluc. Filmul nu mate are nevoie de nicio prezentare, are o istorie de mai bine de cinci decenii și este printre cele mai apreciate animații din toate timpurile. Aflat printre cele mai populare filme pentru copii de pe Netflix, Alvin și Veverițele – Alvin and the Chipmunks poate fi urmărit atât în engleză cât și dublat în limba română

Charlie și Fabrica de Ciocolată

Filmul spune povestea unui excentric producător de ciocolată, Willy Wonka, interpretat de inegalabilul Johnny Depp și un băiat cu un suflet de aur dintr-o familie săracă. Într-o bună zi, Wonka face un anunț uimitor, mai exact își va deschide fabrica și va dezvălui toate secretele și magia acesteia pentru cinci copii norocoși care vor găsi bilețele aurii ascunse în interiorul a cinci batoane de ciocolată. Charlie și Fabrica de ciocolată are intenția de a fi mai mult decât un film pentru copii, se vrea a fi o adevărată lecție de viață. Unul dintre cele mai populare filme pentru copii dublate în limba română pe Netflix este Charlie și Fabrica de Ciocolată.

Filme pentru copii în limba română

Maria Mirabela

Unul dintre cele mai îndrăgite filme românești pentru copii, foarte vechi, este Maria Mirabela. Filmul evidențiază cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul. Cele trei personaje animate Oache, Scăpărici și Omide sunt cele care dau farmec filmului alături de cele două surori: Maria și Mirabela

Veronica


De asemenea, unul dintre cele mai iubite filme pentru copii românești, Veronica trezește amintiri multora dintre adulții de astăzi. Este povestea de viață a unei fetițe pline de viață, care trăiește într-un cămin de copii. Iar întâmplările prin care Veronica trece devin adevărate pilde. Ea va întâlni în drumul ei în viață o serie de obstacole precum: răutate, minciună, însă va învăța și ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea, curajul și altruismul.

Dumbrava minunată

Un alt film românesc pentru copii foarte îndrăgit spune povestea Lizucăi și a lui Patrocle, cățelul ei, care a fost iubită de mulți dintre copiii deveniți azi, la rândul lor, părinți. Lizuca este o fetiță de cinci ani care rămâne fără mamă, iar mama vitregă decide să o ia din casa bunicilor. Copleșită de dor și de lipsa afecțiunii, Lizuca își găsește consolarea alături de simpaticul Patrocle.

Te-ar putea interesa și:

Ghicitori – Cele mai captivante ghicitori pentru copii mici și mari

Citate despre prietenie – 50 cele mai frumoase citate despre prietenie


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie