Florin Gherghina: Medicul ce face minuni intr-o sala de sport, cu echipament medical improvizat

Un medic din Romania reuseste imposibilul: cu un minim de resurse si o sala improvizata, ajuta copii ce sunt in scaun cu rotile sa mearga, majoritatea plecand de la el pe propriile picioare, potrivit unui reportaj Digi24.

 

Medicul Florin Gherghina este cel care isi dedica timpul necesar pentru recuperarea acestor copii, intr-o sala de sport improvizata.
Toate acestea se intampla din pricina faptului ca in Oltenia, zona unde profeseaza doctorul, nu exista vreun spital de pediatrie.

Medicul ar putea face o diferenta mult mai mare, daca ar avea dispozitivele medicale necesare

Artur, unul din copiii salvati de medicul ce face minuni a ajuns ca, in urma unor operatii si dupa nenumarate sedinte de recuperare, sa poata merge singur.

Din pacate insa, lipsa de echipament ii pune piedici specialistului, care ar putea face o diferenta mult mai mare in viata multor copii.
Din pricina limitarii, medicul Florin Gherghina poate lucra doar cu sase copii odata.

Florin Gherghina s-a specializat in afectiuni neurologice si recuperarea articulatiilor mainii si a pumnului. Si-ar dori un spital dedicat copiilor, si-ar dori un echipament dedicat recuperarii, la cu totu alte standarde.

In prezent, astfel de echipamente exista doar in spitale din Bucuresti si Iasi. Acest lucru nu-l opreste insa.
Medicul tot mai spera ca intr-o buna zi, macar invataceii pe care ii scoleste in prezent sa ii poata continua traditia, sa aiba la dispozitie echipament medical performant, cu care sa poata ajuta mai multi copii.

Sursa: digi24.ro

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau