Focșani: Un copil de patru ani a murit în urma unei operații de hernie inghinală. Părinții acuză medicii de malpraxis

Un copil, în vârstă de patru ani, a murit pe masa de operație în Spitalul Județean din Focșani. Copilul fusese suspus unei operații simple pentru hernie inghinală. Familia acuză medicii de malpraxis, spunând că fiul lor a fost tratat cu indiferență.

Băiatul a fost operat miercurea trecută, iar intervenția, una fără un grad de dificultate ridicat, a durat 15 minute. După o noapte în spital, copilul a fost trimis acasă. La câteva ore, copilul a acuzat dureri în zona abdominală, iar joi seara a ajuns din nou la spital pentru a fi operat din nou.

S-a uitat și spune: ia uite ce hematom a făcut! Exact așa a spus! – a relatat tatăl copilului, potrivit observatornews.ro.

La a doua intervenție, copilul a intrat în stop cardiorespirator.

Totul era în ordine şi în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat 2 ore jumătate aproape 3, s-a făcut aproape tot ce trebuie ca să răspundă la manevrele de resuscitare – a spus Daniela Ciobanu,  medic anestezist.

Din păcate, copilul a decedat, iar părinții au făcut o plângere la poliție acuzând medicii de malpraxis.

Este vinovată, deoarece a greşit la operaţia aia, a atins un vas de sânge – a adăugat tatăl copilului.

Cei mai de jos, care îi văd mai de jos, se tratează cu indiferenţă pentru că poate nu avem puterea să băgăm în buzunare, asta e realitatea – a precizat bunica băiatului.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspect, iar autoritățile așteaptă raportul medico-legal. În Spitalul Județean din Focșani a început o anchetă internă.

Foto – 123rf.com

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri