Studiu: Frații mai mici sunt mai răutăcioși

Oamenii de știință au demonstrat că primul copil născut este mult mai cuminte și are un comportament diferit decât al doilea.

În cadrul unei cercătări la care au fost supuse câteva mii de familii din Danemarca și America, s-a constatat că mezinul familiei face mult mai multe năzbâtii și este mai răutăcios față de primul copil adus pe lume.

Cercetătorul Joseph Doyle, care a condus cercetarea, a descoperit că al doilea copil va avea, cel mai probabil, mai multe probleme de comportament decât primul născut.

Citește și: Gelozia fratelui cel mare față de bebeluș

Studiul a constatat că al doilea născut are cu până la 40% mai puține șanse de a fi disciplinat în școală decât fratele/sora mai mare. Iar riscul de a avea probleme cu legea este mai ridicat în cazul mezinilor. Așadar, conform experților, al doilea născut este mai predispus să ajungă în închisoare și are mult mai multe șanse să fie exmatriculat din școală.

Acest fenomen este mai redus atunci când nivelul de atenție pe care părinții îl acordă celui de al doilea născut este mai mare. Oamenii de știință consideră că diferențele pe care le fac părinții în privința atenției pe care o acordă copiilor sunt un potențial factor care contribuie la decalajele comportamentale ale copiilor.  

 „Modelele primului născut sunt adulți, părinții. Pe de altă parte, cel de-al doilea copil născu are modele iraționale, de vârste mici, adică frații lor mai mari', spun cercetătorii, potrivit practicalparenting.com.au. Așadar cei mai în vârstă îi vor învăța cei mai mici toate obiceiurile proaste pe care le cunosc!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau