Fricile in sarcina

Fie ca este pentru prima data, pentru a doua sau a oricata oara, sarcina genereaza prin insasi prezenta ei o multime de intrebari, ganduri, ingrijorari viitoarei mame.

De indata ce ai aflat ca esti insarcinata, incepi sa te comporti ca si cum ai fi bolnava. Te misti mai incet, te tii de spate (ca si cum cine stie ce greutati trebuie sa care deja coloana vertebrala), impingi abdomenul inainte, esti putin mai mofturoasa, te feresti de toti bolnavii, iei vitamine, exagerezi putin simptomele pe care le ai (sau nu).

Poate ca nu e valabil pentru toate femeile insarcinate, insa multe dintre ele fac acest lucru. Si mai ales – esti foarte receptiva la sfaturile mai mult sau mai putin penibile ale celor din jur.

Cel mai „absorbit” sfat este – ai grija sa nu te stresezi! Ce inseamna, mai exact, sa nu te stresezi? Sa nu mai mergi la serviciu, sa nu mai conduci masina, sa nu mai circuli cu mijloacele de transport in comun, sa nu mai faci treburile casnice? Ce inseamna, mai precis? Si in ce masura aceste „stresuri” cotidiene influenteaza sarcina si sanatatea copilului?

Ei bine, contrar asteptarilor, stresul job-ului, al activitatilor de zi cu zi, cu care esti atat de obisnuita, nu este de natura sa influenteze bebelusul – intarzierile in trafic, deadline-urile stranse de la serviciu, curatenia casei, gatitul nu pun niciun pericol asupra copilului.

Citeste continuarea in revista BABY – noiembrie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista