Un fel de mâncare pe care îl poți da și unui copil de peste 1 an, frigăruile cu pui și legume furnizează mare parte din necesarul de proteine, vitamine, minerale și fibre . Uite aici o rețetă, foarte ușor de pregătit și află care este secretul unor frigărui cu adevărat gustoase.
Timp de preparare: 25 de minte (timp efectiv + 2-3 ore, pentru marinat).
Pune carnea de pui, tăiată cubulețe, la marinat, în sosul de soia, în care ai amestecat uleiul de măsline, ghimbirul și usturioul pisat. Secretul unor frigărui gustoase și fragede:?
Separat, curăță de coajă și semințe legumele. Taie dovleceii rondele, iar ardeii fâșii, și lasă ciupercile întregi.
Scoate carnea din frigider și pune pe fiecare frigăruie, alternativ, o bucată de carne, una de legume. Dacă folosești cuptorul, este bine să tepetezi tava cu o folie de aluminiu, pentru că zeama care se scurge arde tava. Ține frigăruile la foc potrivit, întorcând de 2-3 ori, astfel încât carnea să fie bine pătrunsă – maxim 10 minute sunt suficiente (dacă le faci în cuptor, acesta trebuie preîncălzit la 200 de grade).
foto Shutterstock