Friptura de miel si cuscus

Ingrediente:

– 2 linguri cimbru
– 1/2 lingurita piper de Cayenne
– 700 g pulpa de miel
– 50 g unt
– 100 ml vin alb, sec
– 200 g cuscus
– 2 linguri ulei de masline
– 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
– 3 linguri menta proaspata, tocata
– 6 fire ceapa verde, tocata
– sucul de la 1 lamaie

Preparare:

1. Amesteca intr-un bol mic cimbrul, piperul de Cayenne, un praf de sare si piper negru. Asaza carnea pe o plansa si presara uniform amestecul de condimente. Intr-un vas, topeste untul pana cand incepe sa se rumeneasca si dispare spuma, iar apoi rumeneste carnea uniform, pe toate partile (operatiunea dureaza 10-12 minute).

Micsoreaza flacara, adauga 100 ml apa si acopera vasul cu un capac. Dupa 5 minute intoarce carnea, iar dupa alte 5 adauga vinul. Continua procedeul pana cand friptura se fragezeste, adaugand apa, daca lichidul scade.

2. Intre timp, pune cuscusul intr-un bol larg si toarna deasupra 300 ml apa clocotita, in care ai adaugat 1 lingurita de sare. Adauga uleiul si lasa sa stea timp de 3 minute. Afaneaza cu furculita si adauga verdeata, ceapa si sucul de lamaie. Taie friptura felii si serveste cu garnitura de cuscus.

Recomandari
Redactia.ro
RTV
ziareonline.ro
Proiecte speciale
Unica.ro
Huff
Faxnews
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Preparate de baza