Frumusețe : 3 rețete de mască antirid

Nu trebuie să cheltuiești o avere pe creme de renume: cu doar câteva ingrediente pe care le ai prin bucătărie îți poți face singură acasă o mască antirid foarte eficientă.

Mască antirid cu ou, avocado și ulei de măsline

Ai nevoie de un ou proaspăt (de la care folosești și albuș, și gălbenuș, căci albușul conține o enzimă ce mănâncă bacteria ce cauzează acneea), o jumătate de avocado bine copt, pe care îl pisezi mărunt cu furculița și o lingură de ulei de măsline presat la rece. Amesteci bine toate ingredientele, până obții o pastă pe care o aplici de față.

oul conține

proteine
 – repară țesuturile și îndepărtează ridurile
potasiu
– hidratează și hrănește, păstrând umiditatea la nivelul celulelor.
riboflavină
– elimină toxinele și anulează acțiunea radicalilor liberi, responsabili pentru apariția ridurilor.
magneziu
– conferă strălucire pielii și încetinește procsul de îmbătrânire

 Mască antirid cu miere, mălai și ulei de măsline

Amestecă o lingură de mălai cu o lingură de miere și o linguriță de ulei, până obții o pastă omogenă, pe care o aplici pe față. Lasă masca să se usuce complet și spală obrazul cu apă călduță, fără  să freci. Mălaiul exfoliază ușor pielea, îndepărtând celulele moarte și permițând mierii și uleiului de măsline să acționeze ca un eficient tratament antirid.

Mască antirid cu miere și tărâțe de ovăz

Mierea are proprietăți antioxidante și antibacteriene și este un foarte bun hidratant, iar ovăzul conține seleniu și zinc, care luptă eficient împotriva ridurilor și acționează ca exfloliant fin.

Amestecă în părți egale miere și tărâțe de ovăz (1-2 linguri), până obții o cremă omogenă. Aplică masca pe fața demachiată în prealabil și lasă să acționeze 15-20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin