Frumusete – Trucuri de ingrijire in timpul sarcinii

Sarcina poate fi o perioada minunata. Unele femei arata absolut minunat, in timp ce altele abia gasesc suficienta energie pentru a-si trece pieptenele prin par.

Un bebelus sanatos este cel mai important lucru, dar o grija indreptatita si sanatoasa este si cea legata de cum arati tu de-a lungul sarcinii. Numarul hormonilor este cat casa, iar semnele de ravaseala vor aparea pe piele mai mult decat pe orice alt organ al corpului tau.  E greu sa-ti ignori corpul in aceasta perioada, cand trece prin schimbari pe care nu ti le-ai fi imaginat vreodata.

Iata cateva sfaturi care iti vor face viata mai usoara in timpul sarcinii:

Capilare sparte

Sarcina si efortul depus la nastere poate rupe unele vase mici de sange, iar rezultatul este aparitia unor capilare sparte pe fata. Maseaza-te pe capilarele sparte, zilnic, cu cateva picaturi de ulei de trandafir. Uleiul de trandafir comprima vasele mici de sange si reduce roseata.

Ulei de migdale dulci

Este un bun hidratant pentru piele si un excelent demachiant. In plus, inmoaie cuticulele, face parul usor flexibil si ii ofera stralucire.

Cand esti sarcinata este important sa faci urmatoarele modificari in obiceiurile tale: spala-te pe fata cu un produs de curatare delicat; daca ai eruptii foloseste o crema hidratanta fara grasimi; bea multa apa; schimba-ti des fata de perna, pentru a prevenii eruptiile.

Piele sensibila

Pielea devine mai sensibila in timpul sarcinii si este posibil sa reactioneze negativ la anumite produse pe care le-ai folosit ani buni fara probleme. Inlocuieste-le cu produse ce contin ingrediente cu efecte de calmare, precum musetelul, galbenelele.

Piele cu mancarimi

In ultimul trimestru de sarcina, unele femei sufera de prurit de sarcina ( mancarime pe tot corpul, mai frecventa pe abdomen). Va disparea, dar pentru inceput apeleaza la o baie cu faina de ovaz.

Picioare uscate

Daca ai picioarele uscate si descuamate, ia o mana de zahar, amesteca-l cu ulei de susan si maseaza-te pe piele inainte de dus.

Solzi de soparla

Hidrateaza, hidrateaza, hidrateaza! Aplica crema hidratanta, dupa ce faci dus si ori de cate ori iti simti pielea uscata si aspra. Bea foarte multa apa! Evita sapunul si foloseste, in schimb, solutie delicata de ingrijire.

Pistrui

In primul rand, foloseste intotdeauna o lotiune cu factor de protectie solara 15.  Maseaza pistruii cu felii de vanata proaspata in fiecare zi, timp de o saptamana, si priveste-i cum dispar!

 

 

 


Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire