Frumusete – Trucuri de machiaj in functie de forma fetei

Noi, femeile, ne-am bazam tot timpul pe trucuri pentru a ajusta putin realitatea; am creat impresia de ochi mai mari, buze mai pline, pometi mai ridicati.

Nimic nu arata la fel de bine ca o piele naturala, dar sa fim cinstite, toate avem momente in care vrem sa trisam: acoperim problemele vizibile, accentuam ceea ce natura ne-a dat.

Astazi, iti voi arata cum putina indemanare poate crea iluzia dorita.

Fata rotunda

O arcuire puternica a sprancenelor poate reduce rotunjimirea fetei. Tine un creion in pozitia verticala langa nas. Sprancenele ar trebui sa inceapa unde partea dinspre nas a creionului se uneste cu linia sprancenei. Acum, tine capatul cu radiera in dreptul irisului. Arcul sprancenei va trebui sa aiba varful acolo unde arata capatul creionului.

Fata ingusta

Daca ai fata ingusta si lunga aplica fard de obraz pe pometi, nu spre tample, astfel fata ta va parea si mai lunga.

Fata patrata

Pentru a atenua forma, aplica fard de obraz pe pometi si intinde-l spre tample.

Fata lata

Aplica fard de obraz doar pe pometi, dar nu te apropia prea mult de nas si nu intinde culoarea spre urechi, astfel fata ta va parea si mai lata.

Ascunderea ridurilor fine

Fardul care contine particule ce reflecta lumina poate rasfrange lumina dinspre ridurile tale, facandu-le sa para ca dispar.

Fruntea inalta

Pentru a face o frunte inalta sa nu para asa mare, ia o pudra brozanta mata sau un fard cu o nuanta mai inchisa decat fodul de ten si intinde-l de-a lungul liniei parului, de deasupra urechilor spre mijlocul fruntii. Intinde bine, inspre par.

Capata stralucire

Amesteca fondul de ten sau crema hidratanta cu iluminator de ten sau crema hidratanta pentru stralucire sau, atunci cand lumina e slaba si vrei sa stralucesti, amesteca fond de ten cu putin sclipici.

Zi mohorata

Cand pielea ta arata mohorata, incearca o lotiune cu subtonuri de roz pentru a-i oferi stralucire. Dar nu prea multa – aplica doar pe obraji si pe arcade.

 Pudra de fixare

Fardul de obraz pudra iti va da un aspect placut, mat, iar fardul de obraz crema le va da stralucire obrajilor tai. Pentru o culoare rezistenta pe obraji, incearca fard lichid sau gel pentru obraz.

Ochi apropiati

Pentru a crea iluzia de mai mult spatiu intre ochi, accentueaza colturile exterioare ale acestora cu fard si concentreaza-ti eforturile departe de centru. Aplica fard de pleoape in nuante deschise, din coltul interior spre iris, si o nuanta mai inchisa inspre margini.
Folosind un creion dermatograf, trage o linie cat mai aproape posibil de linia genelor, dinspre marginea exterioara a irisului inspre colturile exterioare ale liniilor genelor de sus si de jos.

Ochi departati

Pentru a face ochii sa para mai apropiati, aplica putin contur negru pe colturile interioare ale ochilor si intinde-l. Daca folosesti fard de pleoape aplica-l incepand din coltul interior al ochiului, dar lasa-l sa se piarda inainte de marginile laterale

Ochi infundati

Culorile deschise scot in fata, iar cele inchise adancesc. Pentru un efect de marire a ochilor, aplica pe pleoape un fard de culoare deschisa, de la gene spre sprancene.

 

Text: Iulia Sandu

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda