Frumusete – Trucuri de machiaj in functie de forma fetei – partea a-II-a

Nimic nu arata la fel de bine ca o piele naturala, dar sa fim cinstite, toate avem momente in care vrem sa trisam: acoperim problemele vizibile, accentuam ceea ce natura ne-a dat.

Astazi, iti voi arata cum putina indemanare poate crea iluzia dorita.

Ochi mari, rotunzi

Pentru a-ti alungi ochii, contureaza-ti doua treimi dinspre exteriorul liniilor genelor superioara si inferioara, apoi uneste liniile la colturile exterioare ale ochilor, orientand putin in sus.

Aplica rimel doar pe genele dinspre exterior.

 

Ochi cu pleoapele cazute

Fa conturul pleoapei superioare de-a lungul liniei genelor, tragand usor linia in sus la colturile exterioare. Aplica fard de pleoape deasupra liniei sau intinde-o ca sa para mai catifelata.

Ochi migdalati

Pentru a-ti face ochii sa para mai deschisi, onduleaza-ti genele cu clestele pentru gene si aplica rimel mai intai pe genele din mijloc, apoi aplica in diagonala, inspre colturile exterioare ale ochilor.

Gene subtiri

Coloreaza-le sau contureaza-ti ochii cu un creion maro si aplica rimel maro pe gene. Daca ai genele prea subtiri, rimelul negru ar putea parea prea strident.

Sprancene bogate

Daca sprancenele tale o iau razna dupa cateva ore, asaza-le la locul lor cu o perie pentru sprancene pe care ai aplicat putin fixativ sau aplica pe ea un gel transparent pentru sprancene.

Sprancene rare

Ia o pensula mica pentru fard de pleoape umezita sau un burete pentru machiaj. Inmoaie pensula in fard de pleoape gri, maro sau negru (care se potriveste cu culoarea sprancenelor tale), scutur-o pentru a indeparta fardul in exces si intinde putin pe sprancene.

Albul ochilor mai alb

Fardul de pleoape de culoarea nisipului este o nuanta neutra, care iti va face ochii sa para mai putin rosii. Si galbenul poate face albul ochiului mai alb.
Daca ai ochii albastri, incearca tonuri de culoarea galbenusului sau a cremei de zahar ars.

Gene delicate

Daca ai genele delicate, evita rimelul cu perie groasa. Incearca unul cu o perie subtire, cu peri scurti: iti va face genele sa arate mai pline, fara sa-ti incarce ochii.

Buze subtiri

Aplica creion de buze transparent pe mijlocul marginii de jos a buzei inferioare sau foloseste un ruj lucios pentru a le oferi un aspect mai voluminos.

Ruj care se intinde

Daca ai tenul gras, rujul tau s-ar putea sa aiba tendinta sa se intinda de pe buze.
Coloreaza buzele inainte de a aplica ruj sau luciu; traseaza conturul buzelor cu un creion transparent, uscat, nu cremos.

 

Text: Iulia Sandu

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda