Fulgii de porumb Fortza împlinesc 40 de ani!

De la inceputul anilor 70 si pana in prezent, diminetile a milioane de consumatori romani au inceput cu fulgii de porumb Fortza de la Titan, primele cereale pentru mic dejun romanesti.

In 1971, se produceau pentru prima oara la noi in tara, la fabrica Titan din Bucuresti, fulgii de porumb Fortza.

„Fiind de profesie Inginer Morarit si Panificatie, cunosteam tehnologia care statea la baza productiei fulgilor de porumb, insa nici nu mancasem si nici nu vazusem cum se fabrica acest produs. Atat eu, cat si ceilalti colegi ai mei, toti foarte tineri la acea vreme, am fost foarte curiosi sa incercam fulgii, dar si incantati ca lucram la aceasta linie, o noutate absoluta la momentul respectiv. Linia de productie pentru fulgii de porumb Fortza a fost printre primele linii de acest tip instalate intr-o tara din Sud-Estul Europei si era una extrem de performanta', poveste Ana Livia Iliescu, Sef de sectie la momentul la care a s-a inceput productia fulgilor.

Utilajele folosite erau de inalta tehnicitate, sectia fiind complet automatizata, in timp ce personalul care lucra la linie a fost foarte bine pregatit si instruit de catre inginerii germani care s-au ocupat de coordonarea proiectului. Atat tehnologia, cat si instruirea oamenilor au tinut in permanenta pasul cu timpurile.

40 de ani mai tarziu, fulgii de porumb Fortza sunt la fel de iubiti de consumatori si unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate produse de pe piata romaneasca, avand o cota de piata de 54,2% din totalul pietei fulgilor de porumb si de 5,5% din piata totala a cerealelor pentru micul dejun ca volum.

„Consumatorii nostri prefera fulgii de porumb Fortza in special pentru gustul lor, apoi pentru pretul avantajos pe care-l au la o calitate foarte buna si nu in ultimul rand pentru continutul bogat in minerale si vitamine. Ca profil, persoanele care aleg cerealele Fortza sunt in proportie de 69.7% femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, cu studii medii si superioare. Acestea cumpara cereale in special pentru a le consuma alaturi de familie, de cele mai multe ori la micul dejun, ca atare – intre mese sau la cina, in timp ce altele au descoperit si o utilitate secundara fulgilor de porumb, folosindu-i pentru prepararea unor retete precum snitelele si aripioarele crocante sau la diverse deserturi, ceea ce nu poate decat sa ne bucure,' explica Violeta Niculae, Marketing Manager Titan.

Cu ocazia aniversarii a 40 de ani pe piata romaneasca, incepand din luna septembrie 2011, pachetul Corn Flakes Fortza de 300 de grame cu medalionul aniversar va avea un pret special, putand fi achizitionat in urmatoarea luna din reteaua de magazine Belforno Fresh, hipermarketurile Metro, Selgros, Billa, Real, Minimax, Auchan, Kaufland si Cora, dupa aceasta perioada fiind disponibil in toate magazinele din Bucuresti si din tara.

Cerealele Fortza sunt ideale pentu micul dejun, pentru ca sunt imbogatite cu multivitamine si fier, oferind consumatorului energie, vitalitate si sanatate necesare organismului intreaga zi. Cerealele sunt disponibile in 3 variante: Corn Flakes Fortza simpli, in pungi de diferite gramaje: 150gr/300gr/3 kg, Corn Flakes Fortza cu miere si Corn Flakes Fortza cu ciocolata, ambele la pungi de 150 gr.

Toti cei care iubesc fulgii de porumb Fortza sunt invitati sa acceseze pagina de Facebook Fortza, unde pot sa afle mai multe despre produse, sa participe la concursuri si sa castige premii aniversare.
 

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Stiri