Fundatia Regina Maria a deschis prima policlinica gratuita din Bucuresti

In Bucuresti exista peste 2400 de persoane fara adapost, declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiaza de asigurari medicale. Cu toate acestea, nu a existat pana acum o policlinica sociala care sa acopere aceasta nevoie reala.

Fundatia REGINA MARIA, infiintata de Dr. Wargha Enayati si de sotia sa, Mitra Enayati, anunta deschiderea primei policlinici sociale gratuite adresata persoanelor defavorizate din Bucuresti. Policlinica sociala REGINA MARIA va deservi cazurile sociale, inclusiv persoanele fara adapost din toate zonele Bucurestiului si persoanele neasigurate. Activitatea sa va fi sustinuta de Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA si de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Directia Generala de Asistenta Sociala.

O policlinica creata special pentru a veni in ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu si al sotiei mele de foarte multa vreme. Credinta Baháí si, in mod special, modelul M.S. Regina Maria a Romaniei,  reprezinta motivul pentru care am luptat pentru aceasta cauza. Nu am fost insa singuri. Ne-au ajutat multi parteneri carora le datorez enorm. Este vorba de: Primaria Generala a Municipiului Bucuresti dar si voluntari persoane fizice, medici si cadre medicale. Implicarea intr-o cauza prin care ii ajutam pe cei mai putin norocosi decat noi trebuie privita ca lucrul cel mai important pe care il putem face in viata noastra, pentru ca ajutorul pe care il oferim altor persoane ne va aduce, in final, cea mai mare multumire sufleteasca', a declarat Dr. Wargha Enayati, cofondator al Fundatiei REGINA MARIA. 

„Primaria va sustine intotdeauna astfel de proiecte in care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. Este o initiativa care merita tot respectul meu si, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale'  a declarat Dr. Sorin Oprescu, Primarul Capitalei.

Policlinica sociala REGINA MARIA va functiona de luni pana vineri intre orele 9.00 si 17.00 si va oferi cele mai accesate servicii medicale precum: laborator, medicina interna, oftalmologie, cardiologie, stomatologie, ORL, dermatologie, ecografie si mica chirurgie. Policlinica, localizata in Str. Dristor, nr. 81 – 88, Sector 3 (Rondul Baba Novac), va functiona cu o echipa de medici permanenti  dar si cu ajutorul multor voluntari – medici, cadre medicale si personal auxiliar. Desigur, ajutorul fiecarei persoane care doreste sa se dedice acestei cauze este binevenit.

Fundatia REGINA MARIA a fost infiintata de dr. Wargha Enayati si sotia sa, Mitra Enayati in luna august 2010. Pe langa Policlinica sociala REGINA MARIA, fundatia ofera suport pentru un program de after-school din comuna Clinceni care include peste 50 de copii si sprijin financiar pentru asistentele maternale din aceeasi comuna. 
 

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Stiri