Fursecuri pentru Crăciun

Cum Crăciunul este prilej de a găti atât preparate tradiționale cât și dulciuri care mai de care mai apetisante, fursecurile ornate în spirit de Sărbătoare pot avea mare succes.

Este o rețetă de fursecuri pentru Crăciun foarte simplă, ușor de preparat și destul de rapidă. Nu trebuie să fii vreun bucătar experimentat ca să-ți iasă. Și decorarea furcsecurilor, precum și tăierea lor în forme poate fi o activitate pe placul micuților.

Ingrediente:
• 1 cană de făină
• 100-150 de grame zahăr brun pudră
• 150 gr unt
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 păstaie de vanilie sau o esență de vanilie- sau orice aromă vă doriți.
• 1 ou întreg

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu untul până compoziția se face ca o cremă. Apoi se adaugă oul întreg și se mai amestecă până se încorporează. Se adaugă conținutul păstăii de vanilie, făina și praful de copt și se amestecă până s-a încorporat totul. Se pune aluatul într-o folie alimentară și se lasă aproximativ 30 de minute la frigider.

Se întinde aluatul pe masa unsă cu puțin ulei și se taie cu ajutorul formelor. Se bagă la cupotorul încins, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Au nevoie să stea 5-10 minute, nu mai mult. În momentul în care au prins puțin culoare pe fund se scot. Dacă le lăsăm mai mult, nu vor mai fi fragede.
După ce se răcesc se ornează cu creioane speciale pentru decor, care se găsesc în majoritatea supermarketurilor.

Citește și: Fursecuri rapide

Text , foto: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare