Gala Avantaje Femeia Anului 2012: Vezi cine sunt castigatoarele!

Revista Avantaje, in parteneriat cu Avon Cosmetics Romania si JW Marriott, a desemnat castigatoarele celei de-a cinsprezecea editii a premiilor Femeia Anului.

In acest an s-au acordat 12 premii de excelenta, la 10 categorii.

Revista Avantaje a acordat titlul Femeia Anului 2012 pentru urmatoarele categorii: Promovarea si Apararea Drepturilor Copilului, Promovarea si Apararea Drepturilor Femeii, Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare, Implicare si Responsabilitate Sociala, Promovarea si Apararea Valorilor Familiei, Promovarea si Apararea Valorilor Categoriilor Defavorizate, Initiativa in Sprijinul Semenilor si Proiecte de Advocacy si Prevenirea Violentei asupra Femeilor.

Cele 12 premii de excelenta ale acestei editii sunt:

Implicare si Responsabilitate Sociala – Daniela Nane, cunoscuta actriÅ£a de teatru ÅŸi film care a ales sa iÅŸi valorifice notorietatea ÅŸi bunul renume implicandu-se in susÅ£inerea a numeroase cauze sociale dedicate copiilor defavorizaÅ£i, cea mai cunoscuta fiind „Vreau in clasa a noua', un program derulat de organizaÅ£ia umanitara „World Vision Romania'.
Trofeu inmanat de Amalia Enache, jurnalist Ştirile PRO TV, laureata la ediţia anterioara.

Ambasador al Artei Romanesti peste Hotare – actritele Cosmina Stratan si Cristina Flutur, pentru profesionalismul si prestatia de exceptie din filmul „Dupa dealuri', premiat la Festivalul de la Cannes.
Trofeu inmanat de actorul Bogdan Dumitrache, protagonistul filmului Poziţia copilului', recent laureat la Berlinala cu Ursul de Aur.

Promovarea si Apararea Drepturilor Copilului – Monica Gheorghiu, presedinta Centrului Gifted Education, pentru programele de identificare ÅŸi susÅ£inere a copiilor supradotati.
Trofeul a fost inmanat de Gabriela Alexandrescu, preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii' Romania.

Promovarea si Apararea Drepturilor Femeii – Beatrice Cioba, realizator de emisiuni de sanatate la TVR, fondatoarea ÅŸi preÅŸedinta Asociatiei Familiilor Monoparentale, pentru inspiratia si dedicatia cu care se implica in sustinerea mamelor singure din Romania.Trofeul a fost inmanat de Daniela Palade Teodorescu, redactor sef Avantaje.

Promovarea si Apararea Valorilor Familiei – Elena Miclea, AsociaÅ£ia SOS Infertilitatea pentru campania de advocacy in favoarea cuplurilor afectate de infertilitate, ÅŸi in domeniul reproducerii umane asistate medical si in cel al adopÅ£iei.
Trofeu inmanat de Wargha Enayati, directorul general şi fondatorul Reţelei private de sanatate REGINA MARIA

Categoria ExcelenÅ£a in Jurnalismul Social – Carmen Avram, realizatoarea si coordonatoarea echipei emisiunii „In premiera cu …. Carmen Avram'!
Trofeu inmanat de Mona Nicolici, CSR communication manager la compania Petrom.

Promovarea si Apararea Drepturilor Categoriilor Defavorizate – Mariuca Ivan, preÅŸedinta FundaÅ£iei Crucea Alb Galbena, pentru programele de asistenÅ£a medicala la domiciliu acordate batranilor suferinzi ÅŸi singuri.
Trofeu inmanat de Anca Harasim, director AMCham – Camera de ComerÅ£ Americana.

Initiativa in Sprijinul Semenilor – la aceasta categoria au dost acordate 3 premii:

Cristina David, medic primar oftalmolog in Suceava, pentru campania de screening gratuit destinata copiilor prescolari, in vederea depistarii precoce si a tratarii unor afectiuni oftalmologice.
Trofeul a fost acordat de dr. Raed Arafat.

Camelia Proca, directoarea organizatiei A.L.E.G., (Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen) din Sibiu, pentru prevenirea si combaterea violentei de gen, ce include violenta familiala, dar si alte forme de violenta bazate pe discriminarea de gen, cum ar fi hartuirea sexuala, violul sau traficul de persoane.
Trofeu acordat de exploratoarea Uca Marinescu, apreciata pentru temerarele sale expediţii in cele mai indepartate şi inaccesibile colţuri de lume, cea care la 70 de ani s-a incumetat sa faca inconjurul Pamantului

Filomela Salahoru, de la Centrul Şcolar Beethoven', din Craiova, pentru deficienţi de auz, coregrafa trupei de dans No Limit, compusa din tineri surdo-muţi care cucereşte publicul de peste tot din lume cu dansul lor ce sfideaza legile biologiei.
Trofeu acordat de Laura Hutter, membra in trupa „No Limits', absolventa cu 10 a FacultaÅ£ii de Psihologie Sociologie ÅŸi pe langa profesia de psiholog, este ÅŸi pictoriÅ£a ÅŸi actriÅ£a.

Categoria ÅžtiinÅ£a – Simona Timar BiÅŸboaca, din Oradea, inginer in Tehnologia si Prelucrarea Produselor Alimentare, doctorand si inventator industria aditivilor alimentari naturali, fara nici un pericol de toxicitate.
Trofeu inmanat de Florentina OpriÅŸ, realizatoarea emisiunii „Sport, dieta ÅŸi-o vedeta', de la Prima TV

Proiecte de advocacy si prevenirea violentei asupra femeilor – Oana Baluta, presedinta Centrului FILIA, pentru cele mai multe voturi im competiÅ£ia Campania Respectului, susÅ£inuta de Avantaje ÅŸi Avon pe Facebook (www.facebook.com/CampaniaRespectului ).
Trofeu acordat de Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing Avon Romania si Moldova.

Diploma de excelenÅ£a pentru intreaga activitate in domeniul responsabilitaÅ£ii sociale – Andreea Marin

Gala Premiilor Femeia Anului a fost prezentata pro-bono de Irina Pacurariu, TVR.

Momentul artistic a fost sustinut pro-bono de actorii Dana Cavaleru ÅŸi Richard Bovnoczki, membri ai Companiei „Passepartout Dan Puric' ÅŸi protagoniÅŸtii spectacolului independent „Contraste', un spectacol de pantomima laureat la multe festivaluri internaÅ£ionale

Evenimentul a fost transmis live pe internet pe site-ul revistei www.avantaje.ro si pe siteul www.avonconnects.ro

Si la aceasta editie, gazda evenimentului a fost JW Marriott Grand Hotel, partenerul traditional al acestui eveniment.

Lansata in octombrie 1995, Avantaje a devenit un succes imediat, impunind un nou stil in presa adresata publicului feminin.
Sub sloganul „Avantaje preÅ£uieÅŸte femei ca tine' revista are la baza conceptul de „femei obiÅŸnuite cu poveÅŸti neobiÅŸnuite' ÅŸi este ghidul practic si complet al femeii moderne, dedicata familiei, carierei si implicata in viata comunitatii.

Evenimentul de anul acesta a fost centrat pe conceptul de respect pentru femei – respect pentru valorile feminitatii si pentru tot ceea ce femeia aduce umanitatii. Avantaje sprijina Campania Respectului pentru Femei, demarata de Avon impotriva violentei domestice din Romania. www.campaniarespectului.ro

Recomandari
Redactia.ro
RTV
ziareonline.ro
Proiecte speciale
Unica.ro
Huff
Faxnews
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Vedete si copii