Gala Persoanelor cu Dizabilitati si-a desemnat castigatorii – Editia “educatie fara bariere” 2011

ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei si Fundatia Motivation Romania, impreuna cu Fundatia Vodafone Romania, au organizat in data 29 noiembrie 2011, in Studioul 3 al Televiziunii Romane, a doua editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati -„Educatie fara bariere'.

Pe scena Galei au evoluat trupele Dance Trauma din Cluj, alaturi de tobosarul Andrei Stratila, Timpuri Noi, Vita de Vie, Alexandrina & Band si dansatorii Yoshihiro Katayama, Elena Maruta, Madalina Marin si Mohammad Abedin Nehjadi.

Membrii juriului au avut o sarcina dificila in a stabili premiantii celor cinci categorii din concurs.

Astfel, la categoria Porti deschise', dedicata celor care fac eforturi de accesibilizare, castigatorul desemnat a fost Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Speranta. Organizatia a primit acest premiu pentru accesibilizarea de spatii si materiale didactice: rampe, lifturi de scara, panouri informationale in contrast cromatic, materiale in limbaj Braille, carti tactile, sintetizatoare de voce.  Dar, mai presus de toate, Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Speranta si-a propus sa accesibilizeze mintile oamenilor: au declansat campanii de advocacy pentru a promova in gradinitele si scolile de masa educatia incluziva.

Castigatorul sectiunii Promoveaza abilitatea', dedicata presei, este Radio Romania Timisoara. In familia jurnalistilor care promoveaza abilitatile persoanelor cu dizabilitati, Radio Romania Timisoara este institutia media care a dedicat programe persoanelor cu sindrom Down, copiilor cu autism, copiilor nevazatori, persoanelor cu dizabilitati intelectuale sau motorii. Radio Romania Timisoara ia acest premiu pentru efortul de a-si elibera ascultatorii de prejudecati.

Angajatorul abilitatii' din acest an este o companiie din linia intai a frontului incluziunii: bauMax. Dincolo de angajarea a 19 persoane cu dizabilitati, bauMax este o companie care participa la seminarii de informare pe subiectul dizabilitatii. Care face evenimente sportive, concerte si actiuni de ecologizare, in care implica persoane cu si fara dizabilitati.

La categoria Scoala tuturor abilitatilor', deschisa unitatilor de invatamant incluzive, castigatorul desemnat de juriu a fost gradinita Casa Minunata, din Oradea. Needucabilii, asa cum fusesera etichetati, s-au bucurat la Casa Minunata de sprijin si conditii pentru o dezvoltare armonioasa. Astfel ca, in cei 17 ani de existenta, Casa Minunata a reusit sa ajute peste 200 de copii cu dizabilitati sa ajunga in ÅŸcolile din comunitate. In Casa Minunata au contat nevoia, interesul si aptitudinile fiecarui copil.

Oameni cu desavarsire sunt toti candidatii de categoria de competitie cu acest nume. Premiul cel mare la acesta sectiune ii revine Laurei Elena Huter, din Craiova. Laura Huter ii ajuta pe pustii cu deficiente de auz de la Centrul Scolar „Beethoven” din Craiova sa cucereasca premii si lumi. Tactul pedagogic, rabdarea si empatia o ajuta sa coordoneze multe din activitatile extracurriculare de la scoala pe care a absolvit-o si la care preda acum. Dar Laura nu se multumeste numai cu a fi, asa cum spun colegii ei 'un lider calm, elegant, intelegator si foarte atent'. Danseaza, face coregrafie, pantomima si teatru si studiaza pictura.

Premiul de popularitate
Alexandru Nicolae Ghenescu este un pusti pasionat de lectura, matematica si informatica din satul Ghirbom din Alba. Vrea sa invete informatica la Colegiul National „Horia, Closca si Crisan' din Alba Iulia si nu-i lipseste curajul de a incerca sa se descurce singur in oras. Optimist si simpatic, e iubit de comunitatea lui si a primit peste 1600 de incurajari sa mearga mai departe.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri