Gemeni identici nascuti la 5 ani diferenta

In familia Drewitt-Barlow din Anglia, sunt 5 copii dintre care 2 perechi de gemeni si un baietel. Nimic iesit din comun nu-i asa? Ei bine, povestea lor este cel putin diferita pentru ca prima pereche de gemeni, Aspen si Saffron, desi nascuti in aceeasi zi, sunt doar frati de mama, in schimb Aspen si fratele lui Orlando, nascut 5 ani mai tarziu, sunt gemeni identici.

Probabil ca la prima vedere, nu prea vezi cum a fost posibil insa povestea lor este asa: parintii lor, Barrie si Tony Drewitt-Barlow sunt primul cuplu de parinti gay din Anglia, cand au decis sa aiba copii, au apelat la fertilizare in vitro insa aici vine partea complicata.

Prima pereche de gemeni, Aspen si Saffron au fost conceputi folosind ovule donate de o femeie, care au fost fiecare fertilizate de cu sperma unuia dintre parinti. Astfel ca Barrie este tatal unuia dintre gemeni, iar Tony tatal biologic al celuilalt.

Embrionul fertilizat din care Aspen a fost nascut s-a divizat in laborator si astfel ca doar unul din embrioni a fost implantat mamei surugat (diferita de cea care a donat ovulele) care a purtat sarcina, iar cel de-al doilea a fost criogenat. Patru ani mai tarziu, acel embrion a fost decongelat si a fost implantat in pantecul unei alte mame surogat, astfel venind pe lume Orlando, fratele geaman, cu cinci ai mai mic, al lui Aspen.

In ceea ce priveste a doua pereche de gemeni, Dallas si Jasper, la fel s-au folosit ovule donate ce apoi au fost ferilizate separat cu sperma fiecarui tata si implantate in pantecul unei mame surogat.

Sursa: dailymail.co.uk
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie