Gemenii cei diferiti

Gemeni! Ce frumos! Ce draguti sunt, ce seamana! Dar ce greu este… Dar ce puternic iesi din experienta cu gemenii din primul lor an de viata. Nimic nu te mai sperie, dupa aceea.

Ei bine, totul e la dublu, dar un dublu diferit. Dublu biberoane, dublu scutece, dublu cheltuieli, dublu efort, dar si dubla dragoste. Daca ati primit vestea cea mare deja si bebeii nu s-au nascut inca, pregatiti-va!

Niciun efort, mai ales financiar, facut de pe acum nu este de prisos. Puneti bani deoparte pentru orice – borcanul cu economii pentru scutece, pentru lapte, pentru bone, pentru haine. Contactati de acum persoane pe care sa va puteti baza pentru ajutor, nu va bazati ca vedeti voi mai tarziu.

Si nu va imaginati ca a avea gemeni e ca si cum ai vedea dublu un singur copil. Sunt chiar doi. Deodata. Fiecare cu nevoile lui personale, cu ritmul lui de dezvoltare. Nu ii compara, pe cat posibil nu ii trata diferit, preferential. Ei simt asta si nu e bine deloc.

O sarcina aparuta cand ne-am dorit, eram deja pregatiti cu patut, carucior si cam tot ce trebuie pentru un bebe (nu suntem superstitiosi), dar cam mare pentru varsta ei. La 3 luni am zis – hai sa vedem si noi ce e acolo. Si am mers la ecografie. Erau doi… Ups! Repede – alt pat, schimba caruciorul. Dar mai mult nu am mers cu gandul. Mai bine ca sunt doi dintr-o lovitura.

E minunat, vor creste impreuna, ce poate fi greu? Ohooo! In primul rand, sarcina – cresteam exponential in greutate, cu toate efectele cam neplacute ale acestei cresteri. Cand se miscau, simteam ca mi se disloca toate organele. Daca mai aveam vreunul. Imi imaginam ca, daca supravietuiesc acestei sarcini, totul va fi mult mai usor dupa aceea.

Citeste continuarea in revista BABY – martie.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista