Gemenii-minune sunt în afara pericolului!

S-au născut la aproape 24 de săptămâni, pe când aveau doar jumătate de kilogram! La 3 luni și 3 săptămâni după naștere, gemenii-minune născuți la Spitalul Băneasa sunt în afara pericolului și au o evoluție favorabilă!

 

În urmă cu 3 luni, s-au născut la 570 de grame, respectiv la 600 de grame. Unul dintre frați a necesitat reanimare la naștere, iar celălalt a fost intubat curând după naștere. Gemenii au fost susținuți respirator cu ventilație mecanică, timp de 6 zile și alte aproape 3 luni a fost necesară administrarea de oxigen. A fost nevoie de toată priceperea medicilor și de aparatura medicală de ultimă generație, pentru ca gemenii să supraviețuiască.

„Copiii născuți prematur, în cazul de față la 23 de săptămâni și 6 zile, sunt copii speciali, delicaţi, cu funcţii fiziologice fragile. Starea lor se poate schimba de la un minut la altul, oră de oră. De aceea, este foarte important să fie supravegheați și îngrijiți constant. Este un sentiment extraordinar pe care îl ai atunci când poți interveni și salva viețile a doi bebeluși gemenii minunecât palma. Mulțumirea mea este că mămica și gemenii au avut la dispoziţie în Spitalul Băneasa o echipă de medici și asistente cu pregătire specială în Secția de Terapie Intensivă Neonatală care le-au putut oferi tratamentul potrivit, dar şi o aparatură medicală performantă şi infrastructura necesară pentru a putea beneficia de cea mai bună îngrijire. Toate acestea, alături de puterea celor doi bebeluși, au făcut ca ei să trăiască astăzi și să fie acasă, în sânul familiei ' – a declarat Dr. Mădalina Dobrescu, medicul specialist neonatolog care i-a avut pe gemenii-minune în îngriire și supraveghere.

După 3 luni de îngrijiri speciale, după ce au făcut progrese de la o zi la alta, cei doi frați au putut pleca acasă. Au împlinit 13 săptămâni de viață (și au ajuns astfel la vârsta de 37 de săptămâni, dacă sarcina ar fi decurs normal), cântăresc aproape 2500 de grame, sug la sân și au un tonus și o reactivitate normale pentru vârsta corectată.

 

foto PR, Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri