Ghetele de fotbal pentru copii – cum alegi modelul potrivit

Alegerea încălţămintei pentru copii impune o foarte mare atenţie din parte părinţilor. Cei mici sunt în creştere, astfel că şi nevoile lor în materie de încălţăminte se schimbă constant. Pe lângă acest aspect esenţial, devine obligatorie procurarea de încălţăminte care să asigure o poziţie corectă a piciorului, indiferent de context. De poziţia şi stabilitatea tălpii piciorului, depinde postura întregului corp. Ulterior, este recomandat că încălţămintea pentru copii să fie fabricată din materiale de calitate, să ofere ventilaţie la nivelul tălpii şi susţinere gleznei.

Micul fotbalist şi încălţămintea potrivită

Practicarea sportului în anii copilăriei este esenţială pentru o bună dezvoltare fizică şi psihică. Fiecare părinte trebuie să îşi încurajeze copilul în practicarea unui sport, susţinându-l cu toate mecanismele necesare. Dacă micuţul tău este pasionat de sportul cu balonul rotund, atunci îţi revine sarcina de a-i pune la dispoziţie echipamentul necesar, pentru a-i facilita o mişcare fizică sigură şi pentru a-i da şansa la performanţă.

Fotbalul se practică în echipamentul special destinat acestui sport, din care piesa principală este încălţămintea. Ghetele de fotbal trebuie să ofere o foarte bună aderenţă, să atenueze şocurile resimţite de musculatură şi articulaţii, dar şi să crească forţa de tracţiune. Atunci când îi procuri celui mic ghete fotbal copii, trebuie să ştii că este obligatoriu să ţii cont de câteva aspecte. 

Tipuri de ghete de fotbal pentru copii

Ghetele de fotbal sunt caracterizate de talpa prevăzută cu crampoane. În funcţie de specificul terenului pe care va practica fotbal, se va alege încălţămintea cu tipul de crampoane adecvat. Vei alege pentru cel mic ghetele  de fotbal prevăzute cu crampoane din cauciuc, fixe şi cu formă conică, dacă joacă fotbal pe suprafeţe tari, acoperite cu iarbă naturală. Dacă se antrenează pe un teren  noroios, umed şi moale, vei alege  o pereche de  ghetele cu crampoane lungi, prevăzute cu vârf metalic, ajutându-l să îşi crească forţa de tracţiune în picioare.

Ghetele cu crampoane înfiletate, prezintă avantajul de a permite modificarea crampoanelor, astfel că le vei alege atunci când vrei să se adapteze oricărui tip de teren. Dacă practică fotbal pe un gazon artificial, cel mic va încălţa  ghete de fotbal prevăzute cu crampoanele scurte şi circulare. Doar alegând ghetele de fotbal potrivite terenului pe care se antrenează, vei oferi celui mic o experienţă plăcută şi antrenamente eficiente, susţinându-i pasiunea pentru sport. 

De ce să ţii cont când alegi încălţămintea pentru copii

Indiferent dacă face primii paşi sau deja aleargă prin parc, cel mic are nevoie de încălţăminte de calitate, potrivită nevoilor şi abilităţilor lui. Atunci când alegi încălţămintea pentru copii, primul criteriu de care vei ţine cont va fi cel al măsurii potrivite. Nu este recomandat să poarte încălţăminte mai mare sau mai mică, acest fapt influenţând siguranţa în mers şi postura corpului.

Este necesar ca încălţămintea copilului să îi ofere stabilitate şi confort, să îi susţină postura corectă a tălpii şi gleznei, oferindu-i libertate de mişcare. De asemenea, cel mic va încălţa pantofiorii potriviţi sezonului şi contextului, în acest sens https://epantofi.ro/c/copii/baieti/slapi-si-sandale oferind o gamă foarte amplă de modele de încălţăminte pentru copii, destinată atât ţinutelor de casă, cât şi celor de stradă şi joacă în aer liber. Purtând perechea de pantofiori, săndăluţe sau papucei potrivită atât ca măsură, cât şi ca funcţionalitate, cel mic va putea păşi în siguranţă, bucurându-se de joacă şi distracţie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton