Ghiozdan pentru școală – Cum să-l alegi pe cel potrivit?

Alegerea ghiozdanului potrivit pentru copilul tău va fi probabil cea mai dificilă sarcină, dacă vorbim de pregătirea pentru revenire la şcoală. Acest accesoriu este utilizat zilnic şi trebuie să asigure necesarul de depozitare, organizare, însă trebuie să fie şi ergonomic să nu pună presiune pe corpul copilului şi să nu afecteze starea de sănătate a acestuia.

Care este cel mai bun ghiozdan?

Nu putem spune că există un răspuns universal când vine vorba de cele mai bune ghiozdane. Selectarea acestora trebuie să se realizeze în funcție de necesități, de vârsta copilului şi de volumul de materiale transportate zilnic. Cu siguranță, copii de şcoală primară au nevoie de ghiozdan mai mici, decât cei de gimnaziu său liceu. Se poate înțelege dimensiunea este o constantă importantă. 

Compartimentarea este şi ea importantă. Un ghiozdan bine compartimentat îi permite şcolarului să-și organizeze eficient toate ustensilele de şcoală. Pe lângă compartimentele destinate cărților, caietelor şi materialelor de scris, ghiozdanele trebuie să dețină şi compartiment pentru apă şi pachet. 

Dacă vorbim de forma şi structură, trebuie să luăm în calcul modul de purtare. În magazinele CCC exista o varietate mare de rucsacuri şi ghiozdan de școală, de la modele ce pot fi purtate pe umeri, la cele de tip troller ce pot fi trase. Modele recomandate sunt variate şi pot fi achiziţionate online sau direct în magazine. 

Ghiozdanele purtate pe umăr sunt preferate de elevii de gimnaziu şi liceu fiind versatile şi ușor de utilizat, cele de tip troler sunt preferate de copii de şcoală primară datorită accesorizarii bogate, a compartimentării bine gândite şi a modului facil de exploatare.

De reţinut:

  • Cel mai bun ghiozdan este selectat în funcţie de înălţimea elevului.
  • Ghiozdanele bune au numeroase compartimente şi buzunare.
  • Cel mai bun ghiozdan este ergonomic şi uşor de purtat şi folosit.

Design, materiale, preferinţe personală

Acestea nu sunt singurele aspecte ce trebuie analizate când vine vorba de selectarea ghiozdanului de şcoală. Cum  spuneam, este unul dintre accesoriile utilizate zilnic, deci trebuie să fie rezistent, realizat din materiale de cea mai bună calitate. Sistemele de închidere trebuie să fie bine realizate pentru fi facil de exploatat şi a asigura obiectele din interior.

Un alt aspect de care trebuie să se țină seama sunt preferințele elevului. Dacă cei mici preferă ghiozdane vesele, cu imprimeuri şi accesorii deosebite, elevii de liceu se orientează către variantele minimaliste sau către cele ce se găsesc în tendinţe. Trebuie să se țină seamă de faptul că pentru cei mari, ghiozdanul nu este doar un obiect de transport, dar şi un accesoriu de stil ce completează ţinutelele și personalitatea. 

În cazul celor mici imprimeurile cu personajele preferate, asocierile cromatice vibrante  şi fermoarele supradimensionate sunt detaliile care sunt analizate. Preadolescenţii şi liceenii pun preț pe aspect, pe materiale şi pe brand. Ghiozdanele ce poartă amprenta Adidas, Sprandi, Reebok, Puma sunt doar câteva dintre numele preferate de aceștia.

Acestea sunt doar câteva aspecte ce pot fi analizate, pentru a avea certitudinea că alegerea făcută se potriveşte perfect copilului şcolar. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Moda de pici