Ghiozdane pentru copii – Cum să alegi modelul ideal?

Începerea unui nou an școlar vine la pachet cu o mulțime de responsabilități pentru părinți. Achiziționarea unor noi rechizite și alegerea unui ghiozdan sunt doar câteva dintre sarcinile pe care trebuie să le rezolvi. Ghiozdanul este un element important pentru copilul tău, deoarece este un obiect pe care îl folosește zi de zi, fiind util pentru depozitarea și pentru transportarea cărților, a caietelor și a tuturor lucrurilor necesare pentru școală. De aceea, trebuie să te asiguri că te orientezi către un model confortabil și atractiv, potrivit pentru prichindelul tău! Prin urmare, este bine să te bazezi pe o serie de criterii utile, care te vor ajuta să selectezi varianta ideală!

În acest articol vei afla 3 elemente pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi un ghiozdan pentru copii!

  • Tipul de ghiozdan

Există mai multe tipuri de ghiozdan pe care le poți avea în vedere. Ghiozdanul clasic, cel cu două bretele, este prima opțiune pe care o poți selecta – nu uita, totuși, să ajustezi bretelele în funcție de statura copilului tău. Însă, dacă vrei un ghiozdan mai comod, care să nu pună presiune pe umeri și pe coloană, poți alege unul de tip troller, prevăzut cu roți. Acesta este transportat cu ajutorul unui mâner și poate fi împins sau tras cu ajutorul roților. Pentru a alege un ghiozdan de calitate, cercetează produsele disponibile pe site-uri precum Altex.ro – aici vei descoperi o multitudine de variante, la un bun raport calitate-preț!

  • Dimensiunile și greutatea

Dimensiunea și greutatea sunt factori esențiali în alegerea unui ghiozdan. Specialiștii spun că acesta trebuie selectat în funcție de vârsta copilului, dar și în funcție de dezvoltarea sa fizică. În cazul unui ghiozdan clasic (cu bretele), medicii recomandă achiziționarea unui ghiozdan care să nu depășească zona mijlocului (în partea de jos) și zona umerilor (în partea de sus). Astfel, postura nu va fi afectată, iar poziția spatelui și a coloanei vertebrale va fi una sănătoasă. În ceea ce privește greutatea, studiile arată că ghiozdanul (împreună cu tot ceea ce este în interiorul său) trebuie să cântărească mai puțin de 15% din greutatea totală a copilului.

  • Designul

Designul este un element important pentru copii, deoarece modelul trebuie să fie unul atractiv și original. Ia în calcul preferințele celui mic și alege un ghiozdan care să fie pe placul său. Poate că își dorește un model multicolor, pe care să-l poarte cu mândrie, sau poate vrea un ghiozdan pe care să fie desenat personajul său preferat – cu siguranță vei găsi un imprimeu deosebit, care să-i aducă bucurie copilului tău! Totuși, nu doar aspectul este esențial, ci și designul interior. Optează pentru o compartimentare echilibrată – buzunarele multiple sunt foarte utile, deoarece obiectele pot fi mult mai bine organizate!

În concluzie, ghiozdanul este un obiect indispensabil pentru orice școlar! Așadar, studiază cu atenție variantele disponibile și alege doar produse calitative, care să-ți îndeplinească toate criteriile. În mod cert vei găsi modelul potrivit pentru copilul tău, dacă vei lua în calcul toate detaliile!

Sursă foto: pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial