Gnocchi de cartofi cu suc de roșii (după 1 an)

Ingrediente:

• 3 cartofi mici
• ½ ou bătut
• 1-2 linguri făină (în plus, pentru lucru)
• 1 vârf de cuțit de sare
• suc de roșii
• frișcă

Mod de preparare:
Puneți cartofii (cu coajă) la fiert pentru aproximativ 25 de minute, până se înmoaie. După ce au fiert, se decojesc și cu ajutorul unei furculițe se pisează într-un bol, se adaugă făină, ou bătut și sare. Se amestecă ulterior cu mâna tapetată de făină. După ce ingredientele sunt bine omogenizate, pe blatul de lucru tapetat cu făină, se întind șnururi lungi pe care le modelați cu mâna, și apoi se încearcă tăierea acestora în bucățele mici, de aproximativ 1,5 cm înălțime și 2 cm lungime. Se fierb în apă cu sare 3-4 minute până se ridică la suprafață.
În castronașul copilului se amestecă suc de roșii cu 1-2 linguri frișcă (amestecul îl încălziți ușor înainte de servire) și se adaugă gnocchi.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton