Cel mai eficient gomaj natural

Dacă ai tenul gras, cel mai probabil te confrunţi şi cu nesuferitele puncte negre. Tenul gras secretă mai mult sebum, care, în contact cu impurităţile şi cu celulele moarte de pe faţă, determină blocarea porilor şi, implicit, formarea punctelor negre. Punctele negre sunt, de fapt, pori înfundaţi cu praf, bacterii, microbi şi celule moarte. De aceea, deblocarea porilor printr-un gomaj eficient  obligatoriu în astfel de cazuri. Iată cum să faci acasă un gomaj natural şi eficient pentru îndepărtarea celulelor moarte şi a punctelor negre.

 

Ingrediente:

  • tărâţe de grâu
  • ulei de măsline presat la rece

 

Ce ai de făcut:

Într-un bol, pune 2 linguri de tărâţe de grău şi câteva picături de ulei de măsline, astfel încât, atunci când amesteci, să obţii o pastă groasă. Lasă amestecul să stea 10-15 minute, pentru ca tărâţele să se înmoaie.
Curăţă bine tenul, clăteşte-l cu apă călduţă (pentru ca porii să se deschidă) şi aplică amestecul pe faţă. Masează uşor cu degetele, insistând pe zonele cu puncte negre. La sfârşit, clăteşte din abundenţă cu apă călduţă.

Dacă ai tenul sensibil, poţi înlocui tărâţele de grâu cu mălai, ca nu cumva să te iriţi. De asemenea, în loc de ulei de măsline poţi folosi ulei de argan.

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin