Gradinita din Bucuresti acuzata de discriminare: Copii cu autism, ascunsi de invatatoare la inspectie

Intr-o postare de Facebook viralizata pe internet au aparut acuzatii grave la adresa unei gradinite din Bucuresti, dupa ce reprezentantii ar fi incercat sa ascunda de inspectie 2 dintre copiii ce frecventeaza gradinita.
Cei mici sunt diagnosticati cu Tulburare de Spectru Autist si, potrivit persoanei care a facut postarea publica, impreuna cu o conversatie desfasurata pe Whatsapp, cei mici sunt dati deoparte deoarece nu corespund standardelor.

„Zi mare azi la gradnita nr. 42 de pe str. Gala Galaction din sectorul 1 al mandrei noastre capitale. Doamna/domnisoara MM are inspectie la grupa. Copiii pregatiti, probabil si emotionati… Domnisoara educatoare a fost, fara indoiala, bine instruita in prealabil deci totul va merge zeiss. Dar ce sa vezi?! Lipsa la inventar. Cel putin doi copii lipsesc azi din grupa domnisoarei educatoare. DOAR AZI! Un baietel si o fetita. Nu ar fi GDPR din partea mea sa mentionez numele baietelului insa fetita este nepoata mea, Tamara-Maria. De ce lipseste? Pai e inspectie iar Tamara are TSA – Tulburare de spectru autist si prin urmare nu corespunde standardelor in vigoare. „ – Asa isi incepe matusa Tamarei postarea in care povesteste exact cum nepoata sa este discriminata.

Copii cu autism, ascunsi de invatatoare din fata inspectiei

„Povestea a inceput acum vreo doua zile cand sora mea a aflat ca Tami (si alti 2 – 3 copii, in cazul in care vor fi prezenti') vor merge miercuri la alta grupa. Fireste, sora mea a intrebat de ce?'. Raspunsul (din categoría mind f**k') a venit prompt si sec: pentru ca avem inspectie.”

Toate aceste acuzatii vin in contextul in care, sustine autoarea, la baza functionarii gradinitei ar sta principii precum:

„- sanse egale pentru toti copiii, legate de instruire si educatie;
– stimularea si motivarea copiilor pentru invatare;
– respectarea ritmului propriu in vederea obtinerii de performante;
– un sistem educational deschis indreptat spre modernizare, spre viitor;”

Matusa Tamarei povesteste si cum ar fi incercat sa intre in contact cu Inspectoratul Scolar, insa fara rezultat. In continuare, familia copilului se va adresa Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, institutie ce ar putea sanctiona faptele reclamate.

Pana la aceasta ora, reprezentantii Gradinitei nr. 42 din Bucuresti nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere.

Imagine: Google Images, Facebook

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau