Grupuri terapeutice pentru copii

Grupul terapeutic este un spatiu care prin diverse metode de lucru interactive permite copiilor sa exprime dificultatile si blocajele lor si sa reuseasca sa invete noi modalitati eficiente de exprimare si relationare.

Atelierul Play with Babyadresat copiilor care au intre 1-3 ani, o etapa foarte importanta in dezvoltarea copilului in special in dobandirea capacitatii de separare (de a petrece un timp si cu alte persoane in afara mamei sau a familiei) si a capacitatii de a relationa cu alti copii si a se integra in grup.

Activitatile specifice sunt orientate spre folosirea jocului pentru a dezvolta atat capacitatea intelectuala, cat mai ales capacitatea de a exprima si de a da o semnificatie trairilor si emotiilor intense si coplesitoare care sunt predominante la această varsta. Prezenta in grup contribuie la dezvoltarea limbajului, la diversificarea modalitatilor de exprimare in plan afectiv si social, la incurajarea initiativei si la cresterea tolerantei la frustrare prin achizitia unor reguli si limite.

Activitatile de joaca (jocuri specifice varstei, desen, modelaj, povesti) vor permite copilului sa se exprime, sa isi dezvolte limbajul si creativitatea, sa dobandeasca anumite reguli si limite, sa-si dezvolte imaginaiia si capacitatea de a relationa.

Frecventa: bi-saptamanal, in fiecare marti si joi ora 18.00 | Durata: 1 ora | Costul: 25 lei/sedinta/bi-saptamanal ; 50 lei/sedinta/saptamanal | Programul include la cerere si o intalnire lunara cu familia.


Atelierul de joaca – adresat copiilor care au intre 3-6 ani, care se pregatesc sa mearga la gradinita sau au dificultati in adaptarea la gradinita.Urmareste cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste.

Aceasta „joaca” poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale. Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o manipulare de jucarii, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau cu onomatopee sau o activitate artistica. Importanta este starea copilului si capacitatea lui de a accepta o alta persoana si de a intra in relatie cu ea, dar si cat de atras si de activ este in raport cu activitatea gasita.

Frecventa: saptamanal, in fiecare marti ora 17.00 | Durata: 1 ora | Costul: 50 lei/sedinta | Programul include la cerere si o intalnire lunara cu familia.


Atelierul scolarilor – adresat copiilor care au intre 6-9 ani si care se pregatesc sa mearga la scoala sau care au dificultati de atentie si concentrare. Urmareste cresterea autonomiei in efectuarea sarcinilor scolare, identificarea situatiilor dificile, capacitatea de a lucra in grup, exprimarea si comunicarea starilor afective. Modalitatea de lucru va fi interactiva cuprinzand activitati ludice, creative sau jocuri de rol cu scop terapeutic.

Frecventa: bilunar, joi ora 17.00 | Durata: 1 ora | Costul: 50 lei/sedinta | Programul include la cerere si o intalnire lunara cu familia.


Atelier de fotolanguage – adresat adolescentilor. Perioada adolescentei este grea nu doar din cauza transformarilor pe toate planurilor, eforturilor mari si mizelor care exista ci si din cauza incapacitatii de comunicare si de deschidere. A putea exprima ce simti, a putea pune cuvinte si imagini peste ceea ce este in interior, a intra in comunicare cu ceilalti sunt modalitati de a descoperi creativitatea si puterea pe care adolescentii o au dar adesea o ignora.Tehnica folosita este una interactiva, stimuland capacitatea de a asocia liber plecand de la anumite teme, precum si creativitatea.

Frecventa: lunar, sambata, ora 14.00 | Durata: 1.30 h | Costul: 60 lei/sedinta | Programul include la cerere si o intalnire lunara cu familia.

Inscrierea se face printr-o intalnire preliminara cu familia stabilita pe baza de programare. Costul intalnirii preliminare este 100 lei. Perioada de inscrieri: 15.08-15.09
Locatie: str. Popa Savu, nr. 3, zona arh. Ion Mincu, Aviatorilor, sec. 1


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri