Guvernul a decis: Toti copiii vor avea un cont deschis in Trezoreria Statului

Indiferent daca parintii isi doresc sau nu, Statul va deschide automat un cont in numele fiecarui copil roman. Parintii nu vor fi nevoiti sa faca o cerere in acest sens, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Masura luata va intra in vigoare incepand de astazi, in urma unei ordonante de urgenta ce va fi adoptata de Guvern.

In conturile de economii pentru copii, numite Junior Centenar, parintii, tutorii sau alte persoane vor putea depune bani prin virament, prin mandat postal sau direct la casieriile Trezoreriei.

600 lei de la stat la 1200 lei depusi de parinti intr-un an

Daca la finalul unui an copilul va avea in cont o suma minima de 1200 lei depusi intr-un an, statul va oferi o prima de 600 lei.

In caz contrar, contul nu va fi alimentat cu prima oferit de stat, insa pentru banii depusi va exista o dobanda de 3%.

Economiile ce se acumuleaza in conturile copiilor nu vor putea fi retrase decat dupa implinirea varstei de 18 ani de catre copii, exceptand cateva situatii deosebite:

  • pentru achitarea cheltuielilor de sanatate pentru tratarea copilului de boli cu risc de deces: boli infectioase, boli rare, afectiuni oncologice, malformatii congenitale, boli hematologice, diabet, accidente domestice si intoxicatii;
  • pentru achitarea cheltuielilor de sanatate pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist sau pentru achitarea cheltuielilor pentru recuperare medicala psiho-neuro-motorie;
  • in cazul decesului titularului

Imagine: Shutterstock

Sursa: gov.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie