Hai la joaca de ziua ta! Vino intr-o Europa de poveste!

Duminica, 6 iunie, incepand cu ora 10.00, la Roata mare din Herastrau, numerosi copii din gradinite, scoli si centre de plasament bucurestene, cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, sunt invitati de Reperezentanta Comisiei Europene in Romania intr-o calatorie printr-o Europa de poveste.

Pentru a fi gata de drum, micii calatori vor trebui sa vina cu un mic bagaj: o sticla plastic, pentru apa fermecata din izvorul fericirii, o cutie de carton, in care vor aduna amintirile calatoriei, si o jucarie sau o carte, care va fi donata bibliotecilor din centrele de plasament.

Astfel pregatiti, copiii vor porni impreuna cu Domnul Poveste si ajutoarele sale, clovnii, printesele, spiridusii in lumea fascinanta a povestilor, antrenandu-se in jocuri, concursuri, teatru cu actori si papusi, si multe alte surprize …

Cu ajutorul unui ceas urias, printr-o operatiune aritmetica simpla, vor stabili in orice moment ora oficiala a tarilor Uniunii Europene, iar in final, toate ceasurile vor arata ora exacta a distractiei. Apoi, copiii vor fi invatati sa construiasca din materiale reciclabile marionete cu care in final se vor prinde intr-un dans al pamantului.

Urmeaza ora povestilor … cu ajutorul formulei magice „A fost odata ca niciodata”, copiii il vor chema la scena pe Domnul Poveste. Acesta va alege din cufarul cu povesti una dintre cartile donate de catre copii, si cu mare har va incepe sa citeasca copiilor o poveste, care va prinde viata.

Croitorasul cel Istet va fi interpretat cu mult umor si candoare de catre actori si papusi. Micii spectatori vor fi implicati in poveste si vor primi in cel mai firesc si atractiv mod un sfat pe care am fi bucurosi sa nu il uite niciodata.

Scena va fi deschisa tuturor copiilor, care se vor inscrie la concursuri, iar spectacolele de teatru si atelierele de joaca vor aduce micilor artisti multe multe premii.

Cartile stranse in cufarul Domnului Poveste vor fi distribute cu sprijinul voluntarilor de la Ajutor Real in bibliotecile amenajate in centrele de plasament. Calatoria printr-o Europa de poveste va lua sfarsit la ora 13.00, cand jucariile si cartile vor pleca spre o noua casa. Dar povestea nu se opreste aici.

Pe site-ul www.cartipentuofrani.ro micii donatori vor putea urmari in ce biblioteci au ajuns cartile oferite, iar timp de trei weekend-uri voluntari vor bucura copii din centrele de plasament, citindu-le alte povesti minunate.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri