Haideti sa petrecem!

Ziua copilului este un prilej sa-ti lasi libera imaginatia, chiar tinand cont to­tusi de buget si alte restrictii. Iata cativa pasi pentru o petrecere de neuitat.

1. In ultimii ani, moda petrecerilor aniversare organizate in locuri de joaca a prins teren. Totusi, cand de-abia ne obisnuiseram ca singura noastra contributie la petrecere sa fie lista de invitati si achitarea notei la final, criza ne-a dat peste cap obiceiurile si propriul apartament pare sa fie din nou cea mai potrivita solutie. E drept, taraboiul poate fi mare, dar o alta abordare poate sa transforme petrecerea intr-o placere si pentru tine. Dar sa nu anticipam…

2. Sa incepem cu invitatiile. Poti descarca formate haioase de invitatii de pe site-ul www.babyonline.ro si le poti trimite prietenilor copilului, dupa ce ati negociat numarul de invitati. In teorie, 10 copii sunt limita maxima admisa pentru dimensiunile unui apartament oarecare si chiar si pentru o casa/vila, caci copiilor li se vor adauga si parintii.

3. Decorul trebuie gandit cu mare atentie. Puteti alege o tema impreuna cu copilul si atunci toate decoratiunile trebuie sa se plieze pe tema aleasa (roz, bleu, sirenele, cars, ben 10 etc.) sau puteti sa faceti o vizita prin magazinele specializate si sa cumparati balonase, confeti si alte elemente de decor – cu mare grija pentru buget, desigur. Varianta mai simpla si mai amuzanta, care ar avea avantajul ca ati reduce bugetul si, pe de alta parte, s-ar constitui intr-o frumoasa activitate de familie, ar fi sa cumparati hartie creponata, glasata, lipici, etc. si sa confectionati voi totul in familie cu o saptamana inainte. Copilul se va mandri cu decorul productie proprie…

4. Alcatuirea meniului presupune cele mai multe eforturi – si financiare, si de imaginatie. Exista si varianta catering, daca vreti sa trisati putin – au aparut suficiente firme specializate care lucreaza si cu bugete mici. Daca optati insa pentru o petrecere integral „home-made, atunci sendvisurile, minisnitelele, minitartele si pateurile raman alegeri cu care nu dati gres. Cat despre tort, si aici puteti alege intre variantele hi-tech – sub forma de masinuta, papusa, personaj animat preferat de catre copil – sau cele traditionale: tort pregatit de voi in casa, de la blat pana la ornat. Din nou, si momentul tortului poate fi unul de familie, daca cel mic este suficient de mare pentru a fi ajutor in bucatarie.

Citeste continuarea in revista BABY – ianuarie-februarie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista