Hainute pentru pielea sensibila a bebelusului

In primele luni de viata ale micutului tau vei schimba multe scutece, multe body-uri si, in general, multa lenjerie de pat, iar pielea delicata a bebelusului tau va avea nevoie de ingrijire speciala…

Chiar daca bebelusul tau primeste o multime de hainute, mai ales in primul lui an de viata trebuie sa fii foarte atenta la lucrurile cu care il imbraci. Trebuie sa eviti articolele vestimentare din materiale sintetice, cu broderii, cusaturi sau modele care ar putea zgaria si irita pielea celui mic. Ai grija si la calitatea imprimeurilor – unele articole de imbraca­minte, desi din material natural (bumbac, in), sunt imprimate cu vopsea toxica pentru pielea bebelusului.

Hainele trebuie sa fie practice, usor de scos, fara ace, fermoare sau snururi si cu capsele acoperite de material textil (pentru a proteja pielea de zgarieturi). Si pentru ca tot a sosit sezonul calduros, iti recomandam ca trusoul de vara al bebelusului tau sa aiba incluse 5-7 body-uri cu maneca scurta, 4-7 tricouri (pentru iarna, sunt de preferat variantele de tip helanca, dar cu suficient loc pentru cap), 5-7 perechi de pantaloni (in primul an sunt mai practici, chiar si in cazul fetitelor), 2 jachete, 3-4 pijamalute (de preferat, tot dintr-o bucata), sosete si palarioare.

Cumpara inteligent hainute!

Ele trebuie sa fie de calitate, dar sa nu necesite o investitie echivalenta cu salariul minim pe economie. }ine cont ca au o durata de viata scurta – rareori ii vin copilului de la un sezon la altul. Alege, deci, pantaloni si  fustite ajustabile (pe latime si inaltime), modele prevazute cu banda elastica si nasturi. Daca o pereche de jeans i-a ramas mica (pe lungime), o poti transforma rapid in pantaloni scurti.

Tine cont si de sfaturile despre intretinerea hainutelor prezentate pe etichetele produselor si nu uita sa sortezi hainele in functie de culori si tipul de tesatura, precum si in functie de cat de murdare sunt.

Text: Arhva Edipresse; Foto: SHUTTERSTOCK.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire