Halva cu fistic

Ingrediente:

250 ml ulei de masline
400 g faina
300 g zahar
esenta de vanilie
2-3 linguri esenta de fistic
300 ml apa
un praf sofran pentru culoare
600 g fistic prajit
 

Preparare:

Se incinge uleiul, se adauga faina si se incorporeaza usor sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca 3-4 minute la foc moderat.

Intre timp, se amesteca zaharul cu apa si se pun sa fiarba. Se incorporeaza compozitia de faina cu siropul, se adauga esentele de vanilie si de fistic si sofranul.

Se lasa sa se raceasca, iar intre timp, se marunteste fisticul.

Se incorporeaza o parte din fistic in compozitie si se toarna in tava tapetata cu folie de plastic. Se presara fistic pe deasupra si se strange folia.

Se lasa la rece 6-7 ore,  dupa care se scoate si se serveste.
 


Recomandari
Redactia.ro
Unica.ro
Sfatul Medicului
Mai multe din Deserturi